HjemOpskrifterNem bouillabaisse med aioli

Nem bouillabaisse med aioli

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 porre
  • 0.5 fennikel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 g safran
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 liter fiskebouillon
  • salt og sort peber
  • 300 g laksefileter
  • 300 g lyssejfileter
  • 500 g friske blåmuslinger i skal
    tilbehør:
    • 150 g aioli
    • groft landbrød

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Snit fenniklen og porren fint og hak hvidløget.

    • 2.
      Steg det i olivenolie i en gryde.

    • 3.
      Tilsæt safran og steg videre et minut.

    • 4.
      Kom hvidvin, hakkede tomater og fiskefond eller bouillon i gryden og lad det simre i 10 minutter.

    • 5.
      Smag suppen til med salt og peber.

    • 6.
      Skær fisken i mindre stykker og gå muslingerne efter.

    • 7.
      Åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker på dem, skal kasseres.

    • 8.
      Sænk varmen under suppen og læg muslingerne i.

    • 9.
      Læg derefter forsigtigt fiskestykkerne i suppen og lad dem simre i 5 minutter.

    • 10.
      Når muslingerne har åbnet sig, er retten klar.

    • 11.
      Serveres med brød og aioli.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    7303 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    241 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.4 g
    Protein: 44.9 %6.4 g
    Kulhydrat: 11.2 %1.6 g
    Fedt: 36.1 %2.4 g
    Alkohol: 7.8 %0.6 g
    ;