Nem bouillabaisse med aioli

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

½ fennikel
1 porre
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
0,5 g safran
2 dl hvidvin
1 dåse hakkede tomater
1 l fiskefond eller -bouillon
Salt og peber
300 g laksefilet
300 g lyssejfilet
500 g blåmuslinger

Tilbehør
150 g aioli
Groft landbrød

Sådan gør du

Snit fenniklen og porren fint og hak hvidløget. Steg det i olivenolie i en gryde.
Tilsæt safran og steg videre et minut. Kom hvidvin, hakkede tomater og fiskefond eller bouillon i gryden og lad det simre i 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber. Skær fisken i mindre stykker og gå muslingerne efter. Åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker på dem, skal kasseres.
Sænk varmen under suppen og læg muslingerne i. Læg derefter forsigtigt fiskestykkerne i suppen og lad dem simre i 5 minutter. Når muslingerne har åbnet sig, er retten klar. Serveres med brød og aioli.

Energi pr. person:
3482 kJ (832 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,1 g
Kulhydrat: 6,7 g
Fedt: 5,8 g