HjemOpskrifterNakkefilet med sennep, æble og linser

Nakkefilet med sennep, æble og linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 0,7 kg nakkefilet
  • 1 zittauerløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g bacontern
  • 4 dl æblemost
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • 6 spsk dijonsennep
  • 200 g tørrede grønne linser

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kødet i store tern og krydr det med salt og peber.

  • 2.
    Skær løget i tynde både.

  • 3.
    Varm olien i en gryde og brun kødet grundigt.

  • 4.
    Tag det op af gryden og læg til side.

  • 5.
    Kom bacon og løg i gryden og steg til det begynder at tage farve.

  • 6.
    Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt æblemost og rosmarin.

  • 7.
    Lad kødet simre under låg i 40 min ved lav varme.

  • 8.
    Kog imens linserne efter pakkens anvisning.

  • 9.
    Kom dijonsennep i retten og rør ud, til saucen bliver cremet.

  • 10.
    Tilsæt æblerne og varm dem igennem i 2 minutter.

  • 11.
    Servér med kogte linser.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12990 kj / 3105 kcal
Næringsindhold pr. 100g
793 kj / 190 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26.6 %12.4 g
Kulhydrat: 24.2 %11.3 g
Fedt: 49.2 %10.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;