HjemOpskrifterNakkefilet à la normande

Nakkefilet à la normande

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
  • 1 grisenakkefilet ca. 1 kg
  • salt og sort peber
  • 1 spsk smør
  • 1 zittauerløg
  • 250 g champignoner
  • 1 fed hvidløg
  • 4 friske salvieblade
  • 3 dl tør æblecider
  • 200 ml (2 dl) hønsefond
  • 200 g creme fraiche 38%
  • 4 spsk dijonsennep
  • 2 æbler
tilbehør:
  • kogte kartofler, ris eller perlebyg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr kødet hele vejen rundt med salt og peber.

  • 2.
    Smelt smørret i en gryde med låg, og brun kødet på alle sider.

  • 3.
    Tag det op, og læg det til side.

  • 4.
    Skær løg i tynde strimler, og skær champignon i halve eller kvarte.

  • 5.
    Brun champignonerne i gryden, krydr med salt og peber, og tag dem op og gem til senere.

  • 6.
    Kom løgene i gryden, og steg et par minutter, til de bliver blanke.

  • 7.
    Tilsæt hvidløg, og kom grofthakket salvie i.

  • 8.
    Læg kødet tilbage i gryden, og hæld cider og hønsefond ved.

  • 9.
    Læg låg på gryden, og lad kødet simre i 1 ½ time.

  • 10.
    Skær æbler i både – behold skindet på.

  • 11.
    Kom crème fraiche og sennep i saucen, og rør det sammen.

  • 12.
    Kom æblerne og de stegte champignoner i, og smag til med salt og peber.

  • 13.
    Lad retten simre færdig i 5-10 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7058 kj / 1687 kcal
Næringsindhold pr. 100g
520 kj / 124 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 11.7 %3.6 g
Kulhydrat: 27.3 %8.3 g
Fedt: 61 %8.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;