5 personer
1 nakkefilet af gris ca. 1 kg
Salt og sort peber
1 spsk. smør
1 løg
250 g champignon
1 fed hvidløg
4 blade salvie
3 dl tør æblecider
2 dl hønsefond
200 g crème fraiche 38%
4 spsk. dijonsennep
2 æbler
Tilbehør: kogte kartofler, ris eller perlebyg
Krydr kødet hele vejen rundt med salt og peber. Smelt smørret i en gryde med låg, og brun kødet på alle sider. Tag det op, og læg det til side. Skær løg i tynde strimler, og skær champignon i halve eller kvarte. Brun champignonerne i gryden, krydr med salt og peber, og tag dem op og gem til senere. Kom løgene i gryden, og steg et par minutter, til de bliver blanke. Tilsæt hvidløg, og kom grofthakket salvie i. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld cider og hønsefond ved. Læg låg på gryden, og lad kødet simre i 1 ½ time. Skær æbler i både – behold skindet på. Kom crème fraiche og sennep i saucen, og rør det sammen. Kom æblerne og de stegte champignoner i, og smag til med salt og peber. Lad retten simre færdig i 5-10 min.
Energi pr. person: 2551KJ/610Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,2 g.
Kulhydrat: 2,2 g.
Fedt: 9,4 g.