Muslinger i kokos-chili suppe

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Muslinger
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1,5 kg muslinger
2 spsk. neutral olie
1 rød chili i tern, efter smag
25 g frisk ingefær, groftrevet
2 skalotte løg i tern
3 fed hvidløg
½ tsk. gurkemeje
1 dåse kokosmælk
1 tsk. fishsauce
2 stk. limesaft
1 tsk. seasalt

Fyld:
1 bdt. forårsløg i skiver på skrå
2-3 stk. tomater i tern, uden kerner

Pynt: frisk koriander

Tilbehør: Groft brød

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, sauter chili, ingefær, løg, skalotteløg, hvidløg og gurkemeje i et par min. Kom kokosmælk ved og lad suppen koge i 10 min. Smag til med fishsauce, limesaft og salt.

Skyl og rens muslingerne i koldt vand og fjern skægget. De muslinger der er åbne skal man smide væk. Ligeledes de muslinger der forbliver lukkede ved kogning skal også kasseres.

Kom de skyllede muslinger i den varme suppe og kog dem under låg i ca. 5-8 min.

Server straks de varme muslinger i kokossuppen og med godt brød til.

Energi pr. person: 3295 kJ / 785 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 21 %
Fedt: 33 %
Kulhydrat: 46 %