HjemOpskrifterMuslinger i kokos-chili suppe

Muslinger i kokos-chili suppe

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.5 kg kammuslinger
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1 rød chilipeber i tern, efter smag
  • 25 g groftrevet frisk ingefær
  • 2 skalotteløg i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 0.5 tsk stødt gurkemeje
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk fiskesauce
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk havsalt
fyld
  • 1 bundt forårsløg i skiver på skrå
  • 3 tomater i tern, uden kerner
  • pynt: frisk koriander
  • tilbehør: groft brød

Sådan gør du

  • 1.
    Varm olien op i en gryde, sauter chili, ingefær, løg, skalotteløg, hvidløg og gurkemeje i et par min.

  • 2.
    Kom kokosmælk ved og lad suppen koge i 10 min.

  • 3.
    Smag til med fishsauce, limesaft og salt.

  • 4.
    Skyl og rens muslingerne i koldt vand og fjern skægget.

  • 5.
    De muslinger der er åbne skal man smide væk.

  • 6.
    Ligeledes de muslinger der forbliver lukkede ved kogning skal også kasseres.

  • 7.
    Kom de skyllede muslinger i den varme suppe og kog dem under låg i ca. 5-8 min.

  • 8.
    Server straks de varme muslinger i kokossuppen og med godt brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7257 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
302 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 36.7 %6.5 g
Kulhydrat: 8.1 %1.4 g
Fedt: 55.2 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;