HjemOpskrifterMuslinger i hyldeblomst på grill

Muslinger i hyldeblomst på grill

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 2 kg friske blåmuslinger i skal
  • 1 porre
  • 25 g sød syltet ingefær
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • 1 appelsin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 grønne chilipebere uden kerner
  • 2 spsk olie
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 3 bøftomater
  • 1 forårsløg
  • 0.5 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Vask og rens muslingerne.

  • 2.
    Smid de åbne muslinger ud.

  • 3.
    Skær porren fint, hak ingefæren, og skræl citronen og appelsinen hvorefter de skæres i skiver.

  • 4.
    Hak herefter hvidløget og skær chilierne i skiver.

  • 5.
    Kom olien op i en tykbundet gryde (f.eks. en jerngryde), og kom porre, ingefær, citron, appelsin, hvidløg, chili og hyldeblomstsaft i gryden, og lad det koge op på grillen i 3-5 minutter.

  • 6.
    Nu tilsættes muslingerne, hvorefter der røres rundt og låget lægges på.

  • 7.
    Hak tomaterne, og kom dem i gryden, hvorefter der røres rundt igen.

  • 8.
    Lad retten simre videre i ca. 5 minutter.

  • 9.
    Kassér alle muslinger, der ikke har åbnet sig, og smag derefter til med salt.

  • 10.
    Server på tallerkner, og drys med fint skåret forårsløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10865 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
328 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 38.9 %7.5 g
Kulhydrat: 35.8 %6.9 g
Fedt: 25.3 %2.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;