2 personer
2 kg muslinger
1 porre
25 g syltet ingefær
½ citron
1 appelsin
3 fed hvidløg
2 grønne chilier uden kerner
2 spsk. olie
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 store tomater
1 forårsløg
½ tsk. salt
Vask og rens muslingerne. Smid de åbne muslinger ud.
Skær porren fint, hak ingefæren, og skræl citronen og appelsinen hvorefter de skæres i skiver. Hak herefter hvidløget og skær chilierne i skiver. Kom olien op i en tykbundet gryde (f.eks. en jerngryde), og kom porre, ingefær, citron, appelsin, hvidløg, chili og hyldeblomstsaft i gryden, og lad det koge op på grillen i 3-5 minutter.
Nu tilsættes muslingerne, hvorefter der røres rundt og låget lægges på.
Hak tomaterne, og kom dem i gryden, hvorefter der røres rundt igen.
Lad retten simre videre i ca. 5 minutter. Kassér alle muslinger, der ikke har åbnet sig, og smag derefter til med salt.
Server på tallerkner, og drys med fint skåret forårsløg.