HjemOpskrifterMulte i sprøde danske grøntsager

Multe i sprøde danske grøntsager

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • olie, til stegning
  • g 2 stk. multefileter
  • revet citronskal (usprøjtet)
  • havsalt og peber
Sprøde danske grøntsager:
  • 100 g smør
  • 1½ dl vand
  • 1 bæger (1 pose) kartofler, kogte og skåret i halve
  • 1 spidskål, mundrette stykker
  • 1 bundt radiser, i halve
  • 250 g spinatblade, skyllet
  • salt og friskkværnet peber
Pynt:
  • 1 1 potte ærteskud

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær multen i portionsstykker.

  • 2.
    Varm olien op på en pande.

  • 3.
    Steg multen på skindsiden, først i 3 min.

  • 4.
    Vend kun fisken én gang.

  • 5.
    Krydr med revet citronskal, salt og peber.

  • 6.
    Kom 1½ dl vand og smør i bunden af en stor gryde.

  • 7.
    Kom de forkogte kartofler i gryden med spids­kål, radiser og spinat.

  • 8.
    Varm forsigtigt grønsagerne og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Anret de dampede grønsager i dybe tallerkner.

  • 10.
    Slut af med fisk og pynt med friske ærteskud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4516 kj / 1079 kcal
Næringsindhold pr. 100g
293 kj / 70 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 9.9 %1.7 g
Kulhydrat: 20 %3.5 g
Fedt: 70.1 %5.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;