HjemOpskrifterMulte i sprøde danske grøntsager

Multe i sprøde danske grøntsager

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • olie, til stegning
  • 2 stk. multefilet
  • revet citronskal (usprøjtet)
  • havsalt og peber
    Sprøde danske grøntsager:
    • 100 g smør
    • 1.5 dl vand
    • 1 bæger (1 pose) kartoffel, kogte og skåret i halve
    • 1 spidskål, mundrette stykker
    • 1 bundt radise, i halve
    • 250 g spinatblade, skyllet
    • salt og friskkværnet peber
      Pynt:
      • 1 1 potte ærteskud

      Sådan gør du

      • 1.
        Skær multen i portionsstykker.

      • 2.
        Varm olien op på en pande.

      • 3.
        Steg multen på skindsiden, først i 3 min.

      • 4.
        Vend kun fisken én gang.

      • 5.
        Krydr med revet citronskal, salt og peber.

      • 6.
        Kom 1½ dl vand og smør i bunden af en stor gryde.

      • 7.
        Kom de forkogte kartofler i gryden med spids­kål, radiser og spinat.

      • 8.
        Varm forsigtigt grønsagerne og smag til med salt og peber.

      • 9.
        Anret de dampede grønsager i dybe tallerkner.

      • 10.
        Slut af med fisk og pynt med friske ærteskud.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      4442 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      303 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.9 g
      Protein: 7.5 %1.3 g
      Kulhydrat: 22.7 %4.0 g
      Fedt: 69.8 %5.7 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;