HjemOpskrifterMoussekage med hindbær og rosé

Moussekage med hindbær og rosé

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
cookiebunde:
  • 160 g mandler
  • 2 tsk hindbærstøv
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g rørsukker
  • 1 citron (usprøjtet) saften herfra
  • 1 tsk Maizena majsstivelse
  • 1 spsk vand
  • 2 æggeblommer
  • 2 æg
  • 20 g koldt smør i små tern
rosémousse:
  • 6 blade husblas
  • 3 dl roser
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 limefrugter (saft og skal)
  • 75 g æggehvider
  • 70 g sukker
  • 3 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
pynt:
  • 2 tsk hindbærstøv
  • 10 hindbær
  • skovsyre

Sådan gør du

  • 1.
    Hak mandlerne mellemfint i en minihakker.

  • 2.
    Ælt mandler og pinkstøv sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

  • 3.
    Pres dejen helt ud til kanten i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.

  • 4.
    Bag kagebunden ved 180 °C varmluft i 20-25 min.

  • 5.
    Lad den køle af i formen.

  • 6.
    Rengør formen, og klip et stykke kageplast og læg det langs kanten af formen.

  • 7.
    Læg cookiebunden tilbage i formen og forbered brombærcremen.

  • 8.
    Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

  • 9.
    Kog hindbær, sukker og citronsaft indtil sukkeret er opløst.

  • 10.
    Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel.

  • 11.
    Opløs majsstivelsen i vand, og rør den sammen med æggeblommer og æg.

  • 12.
    Kom gryden tilbage over blusset og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i bærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner.

  • 13.
    Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 min.

  • 14.
    Rør små tern af koldt smør i cremen.

  • 15.
    Tilsæt til slut den udblødte husblas direkte til cremen.

  • 16.
    Lad cremen svale lidt og fordel den hen over cookiebunden.

  • 17.
    Glat overfladen.

  • 18.
    Sæt kagen til side og forbered moussen.

  • 19.
    Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

  • 20.
    Lun rosé, hyldeblomstsaft, limesaft og fintrevet limeskal.

  • 21.
    Lad lagen småsimre i 10 min., og tag gryden af varmen.

  • 22.
    Tilsæt den udblødte husblas direkte til den varme lage, og rør det godt sammen.

  • 23.
    Lad lagen svale til den er håndvarm.

  • 24.
    Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret lidt efter lidt under konstant piskning, og pisk videre, til du har en sej marengs.

  • 25.
    Pisk fløden til let flødeskum.

  • 26.
    Vend rosélagen sammen med flødeskummet ad to omgange, og vend derefter marengsen i – gerne over et par omgange, så luften ikke slås ud af den.

  • 27.
    Hæld moussen over brombærcremen og giv kagen nogle lette bank mod bordet.

  • 28.
    Glat evt. overfladen med en spartel.

  • 29.
    Stil rosemoussekagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

  • 30.
    Befri kage fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille kniv og sæt den på et fad.

  • 31.
    Drys overfladen med hindbærstøv lidt tilfældigt.

  • 32.
    Pynt med hindbær og spiselige blomster (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson).

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16618 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1026 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 8.6 %5.2 g
Kulhydrat: 33.4 %20.2 g
Fedt: 53 %14.7 g
Alkohol: 5 %1.7 g
;