Moussekage med hindbær og rosé

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Moussekage med hindbær og rosé
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Cookiebunde:

160 g mandler

2 tsk hindbærstøv

100 g hvedemel

1 tsk bagepulver

100 g lyst rørsukker

100 g blødt smør

 

Hindbærcreme:

2 blade husblas

200 g hindbær

70 g lyst rørsukker

1 økologiske citron, saften 

1 tsk majsstivelse (maizena)

1 spsk vand

2 æggeblommer

2 æg, str. M

20 g koldt smør, i små tern 

 

Rosémousse:

6 blade husblas

3 dl mousserende rosé

1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft

2 usprøjtede lime, saft og skal

75 g past. æggehvide

70 g hvidt sukker

3 dl piskefløde 

 

Pynt:

2 tsk pinkstøv

10 friske hindbær

Rød skovsyre

Sådan gør du

Hak mandlerne mellemfint i en minihakker. Ælt mandler og pinkstøv sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet dej. Pres dejen helt ud til kanten i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kagebunden ved 180 °C varmluft i 20-25 min. Lad den køle af i formen. Rengør formen, og klip et stykke kageplast og læg det langs kanten af formen. Læg cookiebunden tilbage i formen og forbered brombærcremen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog hindbær, sukker og citronsaft indtil sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør den sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i bærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 min. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte husblas direkte til cremen. Lad cremen svale lidt og fordel den hen over cookiebunden. Glat overfladen. Sæt kagen til side og forbered moussen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun rosé, hyldeblomstsaft, limesaft og fintrevet limeskal. Lad lagen småsimre i 10 min., og tag gryden af varmen. Tilsæt den udblødte husblas direkte til den varme lage, og rør det godt sammen. Lad lagen svale til den er håndvarm. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret lidt efter lidt under konstant piskning, og pisk videre, til du har en sej marengs. Pisk fløden til let flødeskum. Vend rosélagen sammen med flødeskummet ad to omgange, og vend derefter marengsen i – gerne over et par omgange, så luften ikke slås ud af den. Hæld moussen over brombærcremen og giv kagen nogle lette bank mod bordet. Glat evt. overfladen med en spartel. Stil rosemoussekagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Befri kage fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille kniv og sæt den på et fad.

Drys overfladen med hindbærstøv lidt tilfældigt. Pynt med hindbær og spiselige blomster (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson).

 

Energi pr. person: 1163,1 KJ/277,9 Kcal

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 4,6 g.
Kulhydrat: 25 g.
Fedt: 17 g