Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Moules frites med chili-citronsalt og aioli
Moules frites med chili-citronsalt og aioli
Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
chili-citronsalt:
2 spsk flagesalt
1 rød chilipeber
revet skal af 0.5 citron (usprøjtet)
aioli:
1 past. æggeblomme
2 tsk dijonsennep
0.5 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie
0.5 dl solsikkeolie
revet skal af 0.5 citron (usprøjtet)
salt og sort peber
fritter:
1.5 kg bagekartofler
2 liter fritureolie
muslinger:
1.5 kg friske blåmuslinger i skal
1 løg
1 gulerod
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 glas hvidvin
1 dl bredbladet persille
Sådan gør du
1.
Til kryddersalt blendes 2 spsk flagesalt med grofthakket chili og citronskal.
2.
Bred saltet ud i en bradepande med bagepapir på og lad det tørre et par timer.
3.
Bryd det op og server til fritterne.
4.
Til aioli blandes æggeblomme med sennep og knust hvidløg.
5.
Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, mens der røres, så olien bliver absorberet af æggeblandingen.
6.
Fortsæt med solsikkeolien til du har en tyk mayonnaise.
7.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
8.
Skrub kartoflerne og skær dem i smalle stænger.
9.
Lad dem trække i koldt vand i 30 min. for at trække stivelse ud.
10.
Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et rent viskestykke.
11.
Friter kartoflerne første gang i 150°C varm olie til de er møre – ca. 10 min.
12.
Tag dem op af frituren og læg på en bakke med køkkenrulle i bunden.
13.
Varm så olien til 190°C og friter kartoflerne anden gang i ca. 10 min. eller til de er sprøde og gyldne.
14.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
15.
Gå muslingerne efter og kassér dem, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod køkkenbordet.
16.
Hak løg, gulerod og hvidløg fint.
17.
Varm olien i en stor gryde og kom løg og gulerødder i.
18.
Steg dem et par minutter og tilsæt så hvidløg og muslinger.
19.
Vend det rundt, hæld vin ved og kom låg på.
20.
Lad muslingerne simre i 5-7 min. til de har åbnet sig.
21.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
22.
Vend til sidst muslingerne med hakket persille.
23.
Energi pr. person: 5987KJ/1430Kcal.
24.
Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 12,3 g.
25.
Kulhydrat: 25,7g.
26.
Fedt: 17,4g.
Snacks
Tilbehør
Hovedret
SPISETID opskrift
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
81240 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1512 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
4.4 %
3.9 g
Kulhydrat:
6.8 %
6.0 g
Fedt:
88.6 %
36.2 g
Alkohol:
0.2 %
0.1 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;