Moules frites med chili-citronsalt og aioli

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Moules frites
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Chili-citronsalt: 2 spsk flagesalt
1 rød chili
Revet skal fra ½ ubehandlet citron

Aioli: 1 pasteuriseret æggeblomme.
2 tsk dijonsennep
½ fed hvidløg
½ dl olivenolie
½ dl solsikkeolie
Saft fra ½ citron
Salt og peber

Fritter:
1½ kg bagekartofler
2 l fritureolie.

Muslinger:
1½ kg muslinger.
1 løg. 1 gulerod
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 glas hvidvin
1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

Til kryddersalt blendes 2 spsk flagesalt med grofthakket chili og citronskal. Bred saltet ud i en bradepande med bagepapir på og lad det tørre et par timer. Bryd det op og server til fritterne.

Til aioli blandes æggeblomme med sennep og knust hvidløg. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, mens der røres, så olien bliver absorberet af æggeblandingen.
Fortsæt med solsikkeolien til du har en tyk mayonnaise. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Skrub kartoflerne og skær dem i smalle stænger. Lad dem trække i koldt vand i 30 min. for at trække stivelse ud. Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et rent viskestykke. Friter kartoflerne første gang i 150°C varm olie til de er møre – ca. 10 min. Tag dem op af frituren og læg på en bakke med køkkenrulle i bunden. Varm så olien til 190°C og friter kartoflerne anden gang i ca. 10 min. eller til de er sprøde og gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Gå muslingerne efter og kassér dem, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod køkkenbordet. Hak løg, gulerod og hvidløg fint. Varm olien i en stor gryde og kom løg og gulerødder i. Steg dem et par minutter og tilsæt så hvidløg og muslinger. Vend det rundt, hæld vin ved og kom låg på. Lad muslingerne simre i 5-7 min. til de har åbnet sig. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Vend til sidst muslingerne med hakket persille.

Energi pr. person: 5987KJ/1430Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,3 g.
Kulhydrat: 25,7g.
Fedt: 17,4g.