HjemOpskrifterMoules frites med chili-citronsalt og aioli

Moules frites med chili-citronsalt og aioli

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
chili-citronsalt:
  • 2 spsk flagesalt
  • 1 rød chilipeber
  • revet skal af 0.5 citron (usprøjtet)
    aioli:
    • 1 past. æggeblomme
    • 2 tsk dijonsennep
    • 0.5 fed hvidløg
    • 0.5 dl olivenolie
    • 0.5 dl solsikkeolie
    • revet skal af 0.5 citron (usprøjtet)
    • salt og sort peber
      fritter:
      • 1.5 kg bagekartofler
      • 2 liter fritureolie
        muslinger:
        • 1.5 kg friske blåmuslinger i skal
        • 1 løg
        • 1 gulerod
        • 1 fed hvidløg
        • 1 dl olivenolie
        • 1 glas hvidvin
        • 1 dl bredbladet persille

        Sådan gør du

        • 1.
          Til kryddersalt blendes 2 spsk flagesalt med grofthakket chili og citronskal.

        • 2.
          Bred saltet ud i en bradepande med bagepapir på og lad det tørre et par timer.

        • 3.
          Bryd det op og server til fritterne.

        • 4.
          Til aioli blandes æggeblomme med sennep og knust hvidløg.

        • 5.
          Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, mens der røres, så olien bliver absorberet af æggeblandingen.

        • 6.
          Fortsæt med solsikkeolien til du har en tyk mayonnaise.

        • 7.
          Smag til med citronsaft, salt og peber.

        • 8.
          Skrub kartoflerne og skær dem i smalle stænger.

        • 9.
          Lad dem trække i koldt vand i 30 min. for at trække stivelse ud.

        • 10.
          Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et rent viskestykke.

        • 11.
          Friter kartoflerne første gang i 150°C varm olie til de er møre – ca. 10 min.

        • 12.
          Tag dem op af frituren og læg på en bakke med køkkenrulle i bunden.

        • 13.
          Varm så olien til 190°C og friter kartoflerne anden gang i ca. 10 min. eller til de er sprøde og gyldne.

        • 14.
          Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

        • 15.
          Gå muslingerne efter og kassér dem, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod køkkenbordet.

        • 16.
          Hak løg, gulerod og hvidløg fint.

        • 17.
          Varm olien i en stor gryde og kom løg og gulerødder i.

        • 18.
          Steg dem et par minutter og tilsæt så hvidløg og muslinger.

        • 19.
          Vend det rundt, hæld vin ved og kom låg på.

        • 20.
          Lad muslingerne simre i 5-7 min. til de har åbnet sig.

        • 21.
          Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

        • 22.
          Vend til sidst muslingerne med hakket persille.

        • 23.
          Energi pr. person: 5987KJ/1430Kcal.

        • 24.
          Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 12,3 g.

        • 25.
          Kulhydrat: 25,7g.

        • 26.
          Fedt: 17,4g.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        81240 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        1512 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 0.7 g
        Protein: 4.4 %3.9 g
        Kulhydrat: 6.8 %6.0 g
        Fedt: 88.6 %36.2 g
        Alkohol: 0.2 %0.1 g
        ;