Mormors vintertarteletter

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Mormors vintertarteletter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kylling

1 l vand

1 løg

1 porre

2 gulerødder 

Salt og hvid peber

50 g smør

3 spsk. hvedemel 

1 dl piskefløde

4 dl hønsesuppe

1 lille bundt kruspersille

Tilbehør: lune tarteletter
 

Sådan gør du

Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med vand. Halvér løget, og kom det i gryden sammen med toppen af porren. Skær én gulerod groft, og kom i gryden. I starten dannes der skum på toppen af suppen. Skum dette af med en hulske. Kog kyllingen i 50 min. ved svag varme. Tag kyllingen op, og lad den køle så meget af, at skindet kan tages af. Sigt suppen. Du skal bruge 4 dl til tarteletfyldet. Resten kan du fryse – det kan f.eks. bruges til en suppe eller risotto. Pil kødet af skroget, og tag cirka 300 g til tarteletfyld. Del kødet i mindre stykker. Skræl den anden gulerod, og skær i små tern. Snit resten af porren i tynde skiver. Smelt smør i en gryde, og drys melet i. Steg det i et minut, og hæld så suppe i, mens der piskes. Kom fløde, gulerødder og porrer i, og krydr med salt og hvid peber. Lad grøntsagerne simre i suppen i 5 min. Tilsæt så kyllingekødet, og varm det igennem. Hak persillen, og kom den i. Servér i varme tarteletter.

 

Energi pr. person: 1846KJ/441Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7,1 g. 
Kulhydrat: 7,5 g. 
Fedt: 8,9 g.