4 personer
1 kylling
1 l vand
1 løg
1 porre
2 gulerødder
Salt og hvid peber
50 g smør
3 spsk. hvedemel
1 dl piskefløde
4 dl hønsesuppe
1 lille bundt kruspersille
Tilbehør: lune tarteletter
Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med vand. Halvér løget, og kom det i gryden sammen med toppen af porren. Skær én gulerod groft, og kom i gryden. I starten dannes der skum på toppen af suppen. Skum dette af med en hulske. Kog kyllingen i 50 min. ved svag varme. Tag kyllingen op, og lad den køle så meget af, at skindet kan tages af. Sigt suppen. Du skal bruge 4 dl til tarteletfyldet. Resten kan du fryse – det kan f.eks. bruges til en suppe eller risotto. Pil kødet af skroget, og tag cirka 300 g til tarteletfyld. Del kødet i mindre stykker. Skræl den anden gulerod, og skær i små tern. Snit resten af porren i tynde skiver. Smelt smør i en gryde, og drys melet i. Steg det i et minut, og hæld så suppe i, mens der piskes. Kom fløde, gulerødder og porrer i, og krydr med salt og hvid peber. Lad grøntsagerne simre i suppen i 5 min. Tilsæt så kyllingekødet, og varm det igennem. Hak persillen, og kom den i. Servér i varme tarteletter.
Energi pr. person: 1846KJ/441Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 7,5 g.
Fedt: 8,9 g.