Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Mormors vintertarteletter
Mormors vintertarteletter
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kylling
1 liter vand
1 løg
1 porre
2 gulerødder
salt og hvid peber
50 g smør
3 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
4 dl hønsekødssuppe
1 dl kruspersille
tilbehør: lune tartelet
Sådan gør du
1.
Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med vand.
2.
Halvér løget, og kom det i gryden sammen med toppen af porren.
3.
Skær én gulerod groft, og kom i gryden.
4.
I starten dannes der skum på toppen af suppen.
5.
Skum dette af med en hulske.
6.
Kog kyllingen i 50 min. ved svag varme.
7.
Tag kyllingen op, og lad den køle så meget af, at skindet kan tages af.
8.
Sigt suppen.
9.
Du skal bruge 4 dl til tarteletfyldet.
10.
Resten kan du fryse – det kan f.eks. bruges til en suppe eller risotto.
11.
Pil kødet af skroget, og tag cirka 300 g til tarteletfyld.
12.
Del kødet i mindre stykker.
13.
Skræl den anden gulerod, og skær i små tern.
14.
Snit resten af porren i tynde skiver.
15.
Smelt smør i en gryde, og drys melet i.
16.
Steg det i et minut, og hæld så suppe i, mens der piskes.
17.
Kom fløde, gulerødder og porrer i, og krydr med salt og hvid peber.
18.
Lad grøntsagerne simre i suppen i 5 min.
19.
Tilsæt så kyllingekødet, og varm det igennem.
20.
Hak persillen, og kom den i.
21.
Servér i varme tarteletter.
Gryderet
SPISETID opskrift
Hovedret
Vinter
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12875 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
400 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.4 g
Protein:
30.7 %
7.2 g
Kulhydrat:
6.6 %
1.6 g
Fedt:
62.7 %
6.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;