HjemOpskrifterMormors vintertarteletter

Mormors vintertarteletter

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kylling
  • 1 liter vand
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • salt og hvid peber
  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • 4 dl hønsekødssuppe
  • 1 dl kruspersille
  • tilbehør: lune tartelet

Sådan gør du

  • 1.
    Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med vand.

  • 2.
    Halvér løget, og kom det i gryden sammen med toppen af porren.

  • 3.
    Skær én gulerod groft, og kom i gryden.

  • 4.
    I starten dannes der skum på toppen af suppen.

  • 5.
    Skum dette af med en hulske.

  • 6.
    Kog kyllingen i 50 min. ved svag varme.

  • 7.
    Tag kyllingen op, og lad den køle så meget af, at skindet kan tages af.

  • 8.
    Sigt suppen.

  • 9.
    Du skal bruge 4 dl til tarteletfyldet.

  • 10.
    Resten kan du fryse – det kan f.eks. bruges til en suppe eller risotto.

  • 11.
    Pil kødet af skroget, og tag cirka 300 g til tarteletfyld.

  • 12.
    Del kødet i mindre stykker.

  • 13.
    Skræl den anden gulerod, og skær i små tern.

  • 14.
    Snit resten af porren i tynde skiver.

  • 15.
    Smelt smør i en gryde, og drys melet i.

  • 16.
    Steg det i et minut, og hæld så suppe i, mens der piskes.

  • 17.
    Kom fløde, gulerødder og porrer i, og krydr med salt og hvid peber.

  • 18.
    Lad grøntsagerne simre i suppen i 5 min.

  • 19.
    Tilsæt så kyllingekødet, og varm det igennem.

  • 20.
    Hak persillen, og kom den i.

  • 21.
    Servér i varme tarteletter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12875 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
400 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 30.7 %7.2 g
Kulhydrat: 6.6 %1.6 g
Fedt: 62.7 %6.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;