4 personer
½ rødkål
1 løg
2 æbler
1 appelsin
1 spsk. smør
Salt og sort peber
1 dl koncentreret solbærsaft
4 spsk. hvidvinseddike
1 laurbærblad
4 kviste timian
2 kanelstænger
Evt. 2 spsk. andefedt
Snit rødkål og løg fint. Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Skær skallen af appelsinen, halvér den, og skær den i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde, og svits rødkål og løg ved middel varme i 5 min. Krydr med salt og peber, og tilsæt æble og appelsin, solbærsaft, hvidvinseddike, sukker, laurbærblad, timian og kanelstænger. Lad kålen simre i 30-40 min. under låg – rør rundt et par gange undervejs. Smag til med salt, hvis der mangler. Tilsæt evt. andefedt til sidst for at få en ekstra blank rødkål. Rødkålen kan laves 2-3 dage før, den skal bruges.
Energi pr. person: 309KJ/241Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,1 g.
Kulhydrat: 10,3 g.
Fedt: 2,7 g.