Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Mormors rødkål med æble, appelsin og solbærsaft

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

½ rødkål

1 løg

2 æbler

1 appelsin

1 spsk. smør

Salt og sort peber

1 dl koncentreret solbærsaft

4 spsk. hvidvinseddike

1 laurbærblad

4 kviste timian

2 kanelstænger

Evt. 2 spsk. andefedt

Om råvarerne

Snit rødkål og løg fint. Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Skær skallen af appelsinen, halvér den, og skær den i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde, og svits rødkål og løg ved middel varme i 5 min. Krydr med salt og peber, og tilsæt æble og appelsin, solbærsaft, hvidvinseddike, sukker, laurbærblad, timian og kanelstænger. Lad kålen simre i 30-40 min. under låg – rør rundt et par gange undervejs. Smag til med salt, hvis der mangler. Tilsæt evt. andefedt til sidst for at få en ekstra blank rødkål. Rødkålen kan laves 2-3 dage før, den skal bruges.

 

Energi pr. person: 309KJ/241Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,1 g.
Kulhydrat: 10,3 g.
Fedt: 2,7 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Mormors rødkål med æble, appelsin og solbærsaft

Snit rødkål og løg fint. Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Skær skallen af appelsinen, halvér den, og skær den i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde, og svits rødkål og løg ved middel varme i 5 min. Krydr med salt og peber, og tilsæt æble og appelsin, solbærsaft, hvidvinseddike, sukker, laurbærblad, timian og kanelstænger. Lad kålen simre i 30-40 min. under låg – rør rundt et par gange undervejs. Smag til med salt, hvis der mangler. Tilsæt evt. andefedt til sidst for at få en ekstra blank rødkål. Rødkålen kan laves 2-3 dage før, den skal bruges.

 

Energi pr. person: 309KJ/241Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,1 g.
Kulhydrat: 10,3 g.
Fedt: 2,7 g.