HjemOpskrifterMormors rødkål med æble, appelsin og solbærsaft

Mormors rødkål med æble, appelsin og solbærsaft

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 0.5 1/2 rødkål
  • 1 løg
  • 2 æbler
  • 1 appelsin
  • 1 spsk smør
  • salt og sort peber
  • 1 dl solbærsaft
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1 laurbærblad
  • 4 timianblade
  • 2 kanelstænger
  • evt. 2 spsk andefedt

Sådan gør du

  • 1.
    Snit rødkål og løg fint.

  • 2.
    Skræl æblerne, og skær dem i små tern.

  • 3.
    Skær skallen af appelsinen, halvér den, og skær den i tynde skiver.

  • 4.
    Smelt smørret i en stor gryde, og svits rødkål og løg ved middel varme i 5 min.

  • 5.
    Krydr med salt og peber, og tilsæt æble og appelsin, solbærsaft, hvidvinseddike, sukker, laurbærblad, timian og kanelstænger.

  • 6.
    Lad kålen simre i 30-40 min. under låg – rør rundt et par gange undervejs.

  • 7.
    Smag til med salt, hvis der mangler.

  • 8.
    Tilsæt evt. andefedt til sidst for at få en ekstra blank rødkål.

  • 9.
    Rødkålen kan laves 2-3 dage før, den skal bruges.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2653 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
368 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 2 %0.4 g
Kulhydrat: 41.2 %8.9 g
Fedt: 56.8 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;