Mormors rødkål med æble, appelsin og solbærsaft

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Mormors rødkål med æble, appelsin og solbærsaft
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

½ rødkål

1 løg

2 æbler

1 appelsin

1 spsk. smør

Salt og sort peber

1 dl koncentreret solbærsaft

4 spsk. hvidvinseddike

1 laurbærblad

4 kviste timian

2 kanelstænger

Evt. 2 spsk. andefedt

Sådan gør du

Snit rødkål og løg fint. Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Skær skallen af appelsinen, halvér den, og skær den i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde, og svits rødkål og løg ved middel varme i 5 min. Krydr med salt og peber, og tilsæt æble og appelsin, solbærsaft, hvidvinseddike, sukker, laurbærblad, timian og kanelstænger. Lad kålen simre i 30-40 min. under låg – rør rundt et par gange undervejs. Smag til med salt, hvis der mangler. Tilsæt evt. andefedt til sidst for at få en ekstra blank rødkål. Rødkålen kan laves 2-3 dage før, den skal bruges.

 

Energi pr. person: 309KJ/241Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,1 g.
Kulhydrat: 10,3 g.
Fedt: 2,7 g.