HjemOpskrifterMormors pandekagekage med brombær og chokolade

Mormors pandekagekage med brombær og chokolade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
pandekager:
  • 3 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1½ spsk sukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 0,1 tsk (1 nip) salt
  • smør til stegning
fyld:
  • 5 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 300 g marmelade, f.eks. brombær- eller æblemarmelade
  • 100 g mælkechokolade
  • 125 g brombær
  • evt. skovsyre til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk mælk, kærnemælk, æg, hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen til pandekagedej.

  • 2.
    Lad dejen trække i 20 min., før den steges til 10-12 store tynde pandekager.

  • 3.
    Pisk fløden til stift skum, og vend det forsigtigt sammen med marmeladen.

  • 4.
    Læg pandekagerne sammen med flødeskum og lidt hakket chokolade mellem nogle af lagene.

  • 5.
    Pynt toppen med flødeskum og friske brombær, chokolade og evt. lidt rød skovsyre.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17621 kj / 4211 kcal
Næringsindhold pr. 100g
966 kj / 231 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 7.3 %4.2 g
Kulhydrat: 41.2 %23.4 g
Fedt: 51.5 %13.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;