HjemOpskrifterMormors pandekagekage med brombær og chokolade

Mormors pandekagekage med brombær og chokolade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
pandekager:
  • 3 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1.5 spsk sukker
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 0.05 tsk (1 nip) salt
  • smør til stegning
    fyld:
    • 5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
    • 300 g marmelade, f.eks. brombær- eller æblemarmelade
    • 100 g mælkechokolade
    • 125 g brombær
    • evt. skovsyre til pynt

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Pisk mælk, kærnemælk, æg, hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen til pandekagedej.

    • 2.
      Lad dejen trække i 20 min., før den steges til 10-12 store tynde pandekager.

    • 3.
      Pisk fløden til stift skum, og vend det forsigtigt sammen med marmeladen.

    • 4.
      Læg pandekagerne sammen med flødeskum og lidt hakket chokolade mellem nogle af lagene.

    • 5.
      Pynt toppen med flødeskum og friske brombær, chokolade og evt. lidt rød skovsyre.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    17931 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    983 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.8 g
    Protein: 6.8 %3.9 g
    Kulhydrat: 43.1 %24.9 g
    Fedt: 50.1 %13.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;