Mormors pandekagekage med brombær og chokolade

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Mormors pandekagekage med brombær og chokolade
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Pandekager:

3 dl mælk

1 dl kærnemælk

3 æg

225 g hvedemel

1 ½ spsk. sukker

½ tsk. stødt kardemomme

1 nip salt

Smør til stegning

 

Fyld:

5 dl piskefløde

300 g marmelade, f.eks. brombær-æble

100 g mælkechokolade

125 g friske brombær

Evt. rød skovsyre til pynt

Sådan gør du

Pisk mælk, kærnemælk, æg, hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen til pandekagedej.
Lad dejen trække i 20 min., før den steges til 10-12 store tynde pandekager. Pisk fløden til stift skum, og vend det forsigtigt sammen med marmeladen. Læg pandekagerne sammen med flødeskum og lidt hakket chokolade mellem nogle af lagene. Pynt toppen med flødeskum og friske brombær, chokolade og evt. lidt rød skovsyre.

 

Energi pr. person: 2163KJ/517Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g.
Kulhydrat: 21,1 g.
Fedt: 17,1 g.