Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Mormors fastelavnsboller med vaniljecreme
Mormors fastelavnsboller med vaniljecreme
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
vaniljecreme:
4 æggeblommer
170 g sukker
1 vaniljestang
25 g majsstivelse
450 g hvedemel
6¼ dl sødmælk
dej:
450 g hvedemel
170 g sukker
100 g smør
6¼ dl sødmælk
2 æg til pensling
20 g gær
2 æg til pensling
glasur:
200 g flormelis
2 tsk kakaopulver
4 spsk vand
SÅDAN GØR DU
1.
Til vaniljecreme røres æggeblommer sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde uden varme på.
2.
Rør maizena og mel i og sørg for at der ikke er klumper, inden mælken tilsættes.
3.
Varm det nu op til det når kogepunktet, mens der piskes kraftigt.
4.
Lad cremen koge i 2-3 min. mens der piskes.
5.
Kom cremen i en skål og lad en køle af i køleskabet.
6.
Til dej hældes i hvedemel og sukker i en skål.
7.
Smelt smørret i en gryde og kom så mælken i, så den bliver lunet af det varme smør.
8.
Sørg for at mælk- og smørblandingen ikke er for varm, rør ægget i og derefter gæren.
9.
Kom mælkeblandingen i melblandingen og ælt dejen let sammen.
10.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.
11.
Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 3 mm. tykkelse.
12.
Del den i 12 kvadrater.
13.
Rør den afkølede vaniljecreme op med en ske, så den er smidig.
14.
Sæt ca. 2 tsk. creme i midten af hvert stykke dej.
15.
Fold dejen sammen ind over cremen og knib samlingerne.
16.
Undgå at lave samlingen for tyk.
17.
Læg bollerne med samlingen nedad på bageplader med bagepapir.
18.
Lad dem efterhæve i 30 min.
19.
Pensl med sammenpisket æg og bag i 20 min. ved 200°C.
20.
Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist.
21.
Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt fastelavnsbollerne.
Brød og kager
Brød og boller
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19458 kj / 4651 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1067 kj / 255 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
8 %
5.0 g
Kulhydrat:
65.7 %
41.2 g
Fedt:
26.3 %
7.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;