HjemOpskrifterMormors fastelavnsboller med vaniljecreme

Mormors fastelavnsboller med vaniljecreme

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
vaniljecreme:
  • 4 æggeblommer
  • 120 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 25 g majsstivelse
  • 25 g hvedemel
  • 5 dl sødmælk
dej:
  • 425 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 1.25 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 20 g gær
  • 1 æg til pensling
glasur:
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk kakaopulver
  • 4 spsk vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til vaniljecreme røres æggeblommer sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde uden varme på.

  • 2.
    Rør maizena og mel i og sørg for at der ikke er klumper, inden mælken tilsættes.

  • 3.
    Varm det nu op til det når kogepunktet, mens der piskes kraftigt.

  • 4.
    Lad cremen koge i 2-3 min. mens der piskes.

  • 5.
    Kom cremen i en skål og lad en køle af i køleskabet.

  • 6.
    Til dej hældes i hvedemel og sukker i en skål.

  • 7.
    Smelt smørret i en gryde og kom så mælken i, så den bliver lunet af det varme smør.

  • 8.
    Sørg for at mælk- og smørblandingen ikke er for varm, rør ægget i og derefter gæren.

  • 9.
    Kom mælkeblandingen i melblandingen og ælt dejen let sammen.

  • 10.
    Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.

  • 11.
    Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 3 mm. tykkelse.

  • 12.
    Del den i 12 kvadrater.

  • 13.
    Rør den afkølede vaniljecreme op med en ske, så den er smidig.

  • 14.
    Sæt ca. 2 tsk. creme i midten af hvert stykke dej.

  • 15.
    Fold dejen sammen ind over cremen og knib samlingerne.

  • 16.
    Undgå at lave samlingen for tyk.

  • 17.
    Læg bollerne med samlingen nedad på bageplader med bagepapir.

  • 18.
    Lad dem efterhæve i 30 min.

  • 19.
    Pensl med sammenpisket æg og bag i 20 min. ved 200°C.

  • 20.
    Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist.

  • 21.
    Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt fastelavnsbollerne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19442 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1066 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 7.5 %4.7 g
Kulhydrat: 65.7 %41.2 g
Fedt: 26.8 %7.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;