Mormors fastelavnsboller med vaniljecreme

fork and spoon
Brød og kager
clock
90-120 min
Mormors fastelavnsboller med vaniljecreme
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Antal: 12 stk.

Vaniljecreme
4 æggeblommer
120 g sukker
1 vaniljestang
25 g majsstivelse
25 g hvedemel
5 dl sødmælk

Dej:
425 g hvedemel
50 g sukker
100 g smør
1,25 dl sødmælk
1 æg
20 g gær
1 æg til pensling  

Glasur:
200 g flormelis
2 tsk. kakao
3-4 spsk. vand

Sådan gør du

Til vaniljecreme røres æggeblommer sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde uden varme på. Rør maizena og mel i og sørg for at der ikke er klumper, inden mælken tilsættes. Varm det nu op til det når kogepunktet, mens der piskes kraftigt. Lad cremen koge i 2-3 min. mens der piskes. Kom cremen i en skål og lad en køle af i køleskabet.

Til dej hældes i hvedemel og sukker i en skål. Smelt smørret i en gryde og kom så mælken i, så den bliver lunet af det varme smør. Sørg for at mælk- og smørblandingen ikke er for varm, rør ægget i og derefter gæren. Kom mælkeblandingen i melblandingen og ælt dejen let sammen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.

Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 3 mm. tykkelse. Del den i 12 kvadrater. Rør den afkølede vaniljecreme op med en ske, så den er smidig. Sæt ca. 2 tsk. creme i midten af hvert stykke dej. Fold dejen sammen ind over cremen og knib samlingerne. Undgå at lave samlingen for tyk. Læg bollerne med samlingen nedad på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.

Pensl med sammenpisket æg og bag i 20 min. ved 200°C.  Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist. Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt fastelavnsbollerne.

 

Energi pr. person: 1067KJ/255Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,3 g.
Kulhydrat: 39,8 g.
Fedt: 8,2 g.