Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Mormors fastelavnsboller med vaniljecreme
Mormors fastelavnsboller med vaniljecreme
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
vaniljecreme:
4 æggeblommer
120 g sukker
1 vaniljestang
25 g majsstivelse
25 g hvedemel
5 dl sødmælk
dej:
425 g hvedemel
50 g sukker
100 g smør
1.25 dl sødmælk
1 æg
20 g gær
1 æg til pensling
glasur:
200 g flormelis
2 tsk kakaopulver
4 spsk vand
SÅDAN GØR DU
1.
Til vaniljecreme røres æggeblommer sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde uden varme på.
2.
Rør maizena og mel i og sørg for at der ikke er klumper, inden mælken tilsættes.
3.
Varm det nu op til det når kogepunktet, mens der piskes kraftigt.
4.
Lad cremen koge i 2-3 min. mens der piskes.
5.
Kom cremen i en skål og lad en køle af i køleskabet.
6.
Til dej hældes i hvedemel og sukker i en skål.
7.
Smelt smørret i en gryde og kom så mælken i, så den bliver lunet af det varme smør.
8.
Sørg for at mælk- og smørblandingen ikke er for varm, rør ægget i og derefter gæren.
9.
Kom mælkeblandingen i melblandingen og ælt dejen let sammen.
10.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.
11.
Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 3 mm. tykkelse.
12.
Del den i 12 kvadrater.
13.
Rør den afkølede vaniljecreme op med en ske, så den er smidig.
14.
Sæt ca. 2 tsk. creme i midten af hvert stykke dej.
15.
Fold dejen sammen ind over cremen og knib samlingerne.
16.
Undgå at lave samlingen for tyk.
17.
Læg bollerne med samlingen nedad på bageplader med bagepapir.
18.
Lad dem efterhæve i 30 min.
19.
Pensl med sammenpisket æg og bag i 20 min. ved 200°C.
20.
Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist.
21.
Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt fastelavnsbollerne.
SPISETID opskrift
Brød og boller
Brød og kager
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19442 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1066 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
7.5 %
4.7 g
Kulhydrat:
65.7 %
41.2 g
Fedt:
26.8 %
7.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;