HjemOpskrifterMørksej bagt med parmesansmør og tomat og krydrede ris

Mørksej bagt med parmesansmør og tomat og krydrede ris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
ris:
  • 1 løg
  • 100 g cherrytomater
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk paprika
  • 3 dl løse ris, parboiled
  • 5 dl vand
  • 0.5 tsk groft salt
    fisk:
    • 600 g mørksejfileter
    • 2 spsk blødt smør
    • 25 g revet parmesanost
    • 1 tsk paprika
    • salt og sort peber
    • 100 g cherrytomater
      tilbehør:
      • 1 dl frisk oregano
      • 1 frisk chili

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Hak løget fint og skær tomaterne i kvarte.

      • 2.
        Smelt smørret i en gryde og kom løgene i.

      • 3.
        Steg dem ved middel varme i et par minutter, til de er blanke og falder lidt sammen.

      • 4.
        Tilsæt tomater, paprika samt ris og vend det sammen.

      • 5.
        Kom vand og salt i og kog risene under låg ved svag varme i 12 min.

      • 6.
        Lad derefter risene trække i 5-10 min.

      • 7.
        Læg fisken i en bradepande med bagepapir i.

      • 8.
        Bland parmesan med smør, paprika og lidt salt og peber.

      • 9.
        Fordel blandingen på oversiden af fisken.

      • 10.
        Skær tomaterne i tynde skiver og kom over fisken.

      • 11.
        Bag det i 15-20 min. ved 190°C.

      • 12.
        Server med oregano og evt. chili.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7894 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      445 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.4 g
      Protein: 32 %8.4 g
      Kulhydrat: 44.9 %11.8 g
      Fedt: 23.1 %2.8 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;