HjemOpskrifterMørk chokoladetrøffel med lakrids og Jack Daniel’s

Mørk chokoladetrøffel med lakrids og Jack Daniel’s

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
  • 200 g mørk chokolade
  • 6 tyrkisk peber (bolsjer)
  • 0.75 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2.5 cl whisky
  • 20 g knust rålakrids

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Ca. 20 stk.

  • 2.
    Hak chokoladen fint og kom i en skål.

  • 3.
    Kom bolcherne i en pose og knus dem med bagsiden af en træske.

  • 4.
    Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over den hakkede chokolade.

  • 5.
    Lad det stå, så chokoladen kan smelte.

  • 6.
    Tilsæt whiskey og rør det sammen til en glas masse.

  • 7.
    Kom massen i køleskabet i 30 min.

  • 8.
    Tilsæt så knuste bolcher og kom det tilbage i køleskabet i 1 time.

  • 9.
    Tril massen til små kugler, som trilles i rålakridspulver.

  • 10.
    Opbevar trøflerne på køl.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6800 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1878 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 3.4 %3.8 g
Kulhydrat: 45 %49.7 g
Fedt: 48.1 %24.4 g
Alkohol: 3.5 %2.2 g
;