HjemOpskrifterMørbradsmedaljoner i honning-sennepssauce

Mørbradsmedaljoner i honning-sennepssauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 20 g smør til stegning
  • 600 g svinemørbrader
  • salt og sort peber
    honning-sennepsauce:
    • 3 spsk honning
    • 1 spsk brun farin
    • 2 spsk grov sennep
    • 1 spsk sojasauce
    • 1 dl friskpresset appelsinsaft
      maste kartofler:
      • 8 kartofler
      • 4 spsk olivenolie
      • 1 tsk salt
      • 1 tsk friskkværnet peber
      • 3 spsk revet parmesanost
      • 0.5 dl frisk timian
        friteret salvie:
        • smagsneutral olie til stegning
        • 12 friske salvieblade
          glaserede rødløg:
          • 0.5 dl vand
          • 0.5 dl sukker
          • 150 g rødløg
          • 2 spsk æblecidereddike
            aspargesbroccoli:
            • 20 g smør
            • 400 g broccolini

            SÅDAN GØR DU

            • 1.
              Fjern sener og fedt fra svinemørbraden.

            • 2.
              Brun den i smør på alle sider og krydr med salt og peber.

            • 3.
              Kom mørbraden i en bradepande.

            • 4.
              Kog kartofler med skræl, og læg dem i samme bradepande.

            • 5.
              Giv dem et tryk med bagsiden af en ske, så de bliver lidt flade.

            • 6.
              Fordel olivenolie, salt, peber, revet parmesanost og timian over hver kartoffel.

            • 7.
              Giv mørbrad og maste kartofler 20 minutter ved 200°C grader i almindelig ovn.

            • 8.
              Giv kartoflerne 10 minutter ekstra.

            • 9.
              Lad mørbraden hvile i 10 minutter, inden den skæres til tournedos eller i skiver.

            • 10.
              Kom alle ingredienser til saucen i en lille gryde og lad det koge op.

            • 11.
              Varm neutral olie op i en lille pande og friter salvieblade, til de er sprøde.

            • 12.
              Kom salviebladene på et stykke køkkenrulle indtil servering.

            • 13.
              Skær rødløg i både.

            • 14.
              Varm en lille gryde op med vand og sukker, til sukkeret er opløst.

            • 15.
              Kom æblecidereddike og både af rødløg i og lad det småsimre i lagen i 10 minutter.

            • 16.
              Kom 4 cm vand i bunden af en gryde med smør.

            • 17.
              Skær enderne af aspargesbroccoli.

            • 18.
              Læg aspargesbroccoli i vandet i 2 minutter lige inden servering.

            • 19.
              Tag dem op ad vandet og lad dem dryppe af.

            • 20.
              Anret maste kartofler, tournedos af svinemørbrad, glaseret rødløg, aspargesbroccoli og friteret salvie på en tallerken.

            • 21.
              Dryp med honning-sennepssauce.

            Næringsindhold:
            Energiindhold for hele retten:
            10405 kj / kcal
            Næringsindhold pr. 100g
            499 kj / 0 kcal
            Energifordeling
            ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
            Fiber: 1.4 g
            Protein: 26.6 %7.8 g
            Kulhydrat: 33.4 %9.8 g
            Fedt: 40 %5.4 g
            Alkohol: 0 %0.0 g
            ;