4 personer
1 mørbrad af gris
Salt og sort peber
1 spsk. smør
2 løg
2 æbler
1 spsk. frisk rosmarin
2½ dl ale eller anden mørk øl
2 spsk. dijonsennep
100 g creme fraiche 38%
Tilbehør: Rugbrød og surt
Trim mørbraden for sener og skær den i 6-8 medaljoner. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en pande med smør. Læg kødet til side.
Skær løg i strimler og æble i både – behold skindet på. Kom løgene i panden og steg, til løgene begynder at brune. Tilsæt æbler, rosmarin, øl og sennep og kom kødet tilbage i panden. Lad det simre i 8-10 min, mens øllet koger lidt ind. Vend kødet undervejs.
Rør til sidst creme fraiche i, så saucen bliver cremet. Server med rugbrød og surt.
Energi pr. person: 1708KJ/408Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,3 g.
Kulhydrat: 4,2 g.
Fedt: 7,5 g.