HjemOpskrifterMørbradsmedaljoner af gris med øl og æble

Mørbradsmedaljoner af gris med øl og æble

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og sort peber
  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk smør
  • 2 løg
  • 2 æbler
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 2.5 dl mørke øl
  • 2 spsk dijonsennep
  • 100 g creme fraiche 38%
tilbehør:
  • rugbrød
  • sankthansurt

Sådan gør du

  • 1.
    Trim mørbraden for sener og skær den i 6-8 medaljoner.

  • 2.
    Krydr kødet med salt og peber og brun det i en pande med smør.

  • 3.
    Læg kødet til side.

  • 4.
    Skær løg i strimler og æble i både – behold skindet på.

  • 5.
    Kom løgene i panden og steg, til løgene begynder at brune.

  • 6.
    Tilsæt æbler, rosmarin, øl og sennep og kom kødet tilbage i panden.

  • 7.
    Lad det simre i 8-10 min, mens øllet koger lidt ind.

  • 8.
    Vend kødet undervejs.

  • 9.
    Rør til sidst creme fraiche i, så saucen bliver cremet.

  • 10.
    Server med rugbrød og surt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4765 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
411 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 28.3 %6.8 g
Kulhydrat: 19.4 %4.7 g
Fedt: 47.9 %5.3 g
Alkohol: 4.4 %0.6 g
;