Mørbradsmedaljoner af gris med øl og æble

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Svinemørbradsmedaljoner med øl og æble
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 mørbrad af gris

Salt og sort peber

1 spsk. smør

2 løg

2 æbler

1 spsk. frisk rosmarin

2½ dl ale eller anden mørk øl

2 spsk. dijonsennep

100 g creme fraiche 38%

Tilbehør: Rugbrød og surt

Sådan gør du

Trim mørbraden for sener og skær den i 6-8 medaljoner. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en pande med smør. Læg kødet til side.

Skær løg i strimler og æble i både – behold skindet på. Kom løgene i panden og steg, til løgene begynder at brune. Tilsæt æbler, rosmarin, øl og sennep og kom kødet tilbage i panden. Lad det simre i 8-10 min, mens øllet koger lidt ind. Vend kødet undervejs.

Rør til sidst creme fraiche i, så saucen bliver cremet. Server med rugbrød og surt.

 

Energi pr. person: 1708KJ/408Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,3 g.
Kulhydrat: 4,2 g.
Fedt: 7,5 g.