HjemOpskrifterMørbradgryde med kartoffelmos

Mørbradgryde med kartoffelmos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
mørbradgryde:
  • 100 g chorizopølser i skiver
  • 200 g champignoner i halve
  • 1 svinemørbrad, afpudset og i medaljoner
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 5 dl grøntsagsbouillon
    grillede ananas:
    • 1 dåse ananas fra dåse
      persillechips:
      • 2 dl smagsneutral olie
      • 2 dl kruspersille kviste
        kartoffelmos:
        • 1 kg skrællede kartoffel
        • 50 g smør
        • 2 dl mælk
        • salt og friskkværnet peber
          pynt:
          • tynde rødløg sbåde og persillechips

          Sådan gør du

          • 1.
            Kartoffelmos Kog kartofler i rigeligt vand til de er møre.

          • 2.
            Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af.

          • 3.
            Mos kartoflerne med piskeris.

          • 4.
            Kom smør og mælk i og pisk til en ensartet konsistens.

          • 5.
            Tilsæt evt. mere mælk.

          • 6.
            Smag til med salt og peber.

          • 7.
            Mørbradgryde Skær mørbraden i 3 cm tykke medaljoner.

          • 8.
            Varm en sautépande eller en gryde op, sautér chorizo i et par minutter og læg chorizopølsen fra på en tallerken.

          • 9.
            Brun champignoner i olien fra chorizoen og læg dem fra sammen med chorizoerne.

          • 10.
            Brun medaljonerne på begge sider i gryden og drys med paprika.

          • 11.
            Kom tomatkoncentrat i og 4 dl bouillon.

          • 12.
            Lad det koge op i 5 minutter.

          • 13.
            Kom chorizopølser og champignoner tilbage i gryden og smag til.

          • 14.
            Persillechips NB! Denne opskrift bør kun laves af voksne! Skyl og tør persillekvistene godt.

          • 15.
            Varm 2 dl neutral olie op i en gryde og fritér persillen.

          • 16.
            Lad persillechipsene tørre/dryppe af på et stykke køkkenrulle.

          • 17.
            Grillede ananas Dræn ananas skiver og dup dem tørre.

          • 18.
            Varm en grillpande eller en almindelig pande op.

          • 19.
            Rist ananasskiverne ganske kort på begge sider.

          • 20.
            Tip! Anret retten med de ristede ananasskiver på toppen og pynt med rødløgsbåde og persillechips.

          Næringsindhold:
          Energiindhold for hele retten:
          16292 kj / kcal
          Næringsindhold pr. 100g
          508 kj / 0 kcal
          Energifordeling
          ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
          Fiber: 1.1 g
          Protein: 12.8 %3.8 g
          Kulhydrat: 28.3 %8.5 g
          Fedt: 58.9 %8.1 g
          Alkohol: 0 %0.0 g
          ;