Mørbradgryde med kartoffelmos

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Mørbradgryde

100 g chorizopølse i skiver
200 g champignon i halve
1 stk. dansk svinemørbrad, afpudset og i medaljoner
1 tsk. paprika
2 spsk. tomatkoncentrat
5 dl grøntsagsbouillon

Grillede ananas

1 dåse ananas i skiver

Persillechips

2 dl neutral olie
2 håndfulde persille kviste

Kartoffelmos

1 kg skrællede kartofler
50 g smør
2 dl mælk
Salt og kværnet peber

Pynt

Tynde rødløgsbåde og persille chips

Sådan gør du

Kartoffelmos

Kog kartofler i rigeligt vand til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos kartoflerne med piskeris. Kom smør og mælk i og pisk til en ensartet konsistens. Tilsæt evt. mere mælk. Smag til med salt og peber.

Mørbradgryde

Skær mørbraden i 3 cm tykke medaljoner. Varm en sautépande eller en gryde op, sautér chorizo i et par minutter og læg chorizopølsen fra på en tallerken. Brun champignoner i olien fra chorizoen og læg dem fra sammen med chorizoerne.

Brun medaljonerne på begge sider i gryden og drys med paprika. Kom tomatkoncentrat i og 4 dl bouillon. Lad det koge op i 5 minutter. Kom chorizopølser og champignoner tilbage i gryden og smag til.

Persillechips

NB! Denne opskrift bør kun laves af voksne!

Skyl og tør persillekvistene godt. Varm 2 dl neutral olie op i en gryde og fritér persillen. Lad persillechipsene tørre/dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Grillede ananas

Dræn ananas skiver og dup dem tørre. Varm en grillpande eller en almindelig pande op. Rist ananasskiverne ganske kort på begge sider.

 

Tip! Anret retten med de ristede ananasskiver på toppen og pynt med rødløgsbåde og persillechips.

 

Energi pr. person:
2849 kJ (678 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,3 g
Fedt: 4,5 g
Kulhydrat: 8,6 g