Mørbrad af gris med soltørret tomat, grillet spidskål og grillet hjertesalat

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk. mørbrad af gris (ca. 550 g)
50 g soltørrede tomater i mindre stykker
2 spsk. frisk timian
Salt og peber
Bomuldssnor
Smør el. olie til stegning

Grillet spidskål

1 lille spidskål
50 g smør
Salt og peber
Frisk timian

Grillet hjertesalat

2 stk. hjertesalat i halve
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
50 g groftrevet parmesanost
Kørvel

Tilbehør
600 g nye kogte kartofler

Sådan gør du

Afpuds mørbraden og skær langs mørbraden så den kan åbnes. Bank den forsigtigt med hånden så overfladen bliver lidt større. Fordel soltørrede tomater, frisk timian, salt og peber. Rul nu mørbraden sammen og bind den sammen med bomuldssnor.
Mørbraden brunes i smør/olie på alle sider og steges færdig ved 200 grader i 18 min. Lad den trække tildækket i 10 min. inden udskæring. Fjern bomuldssnoren og skær mørbraden i skiver.

Skær spidskål i 4-6 stykker, og grill på en meget varm grillpande i 2 min. på hver side. Krydr med salt, kværnet peber og frisk timian. Varm smørret op i en lille gryde, lad det blive lysebrunt, og hæld det over den grillede spidskål lige inden servering.

Hjertesalaten grilles på en meget varm grillpande i ca. 1 min. Fordel olivenolien over hjertesalaten, drys med salt, kværnet peber, groftrevet parmesanost og kørvel.

Anret de to slags grillet grønt på fade sammen med stykker af svinemørbrad og nye kartofler.

 

Energi pr. person:
2510 kJ (598 kcal)

Energifordeling pr. 100g
Protein: 28 %
Fedt: 47 %
Kulhydrat: 25 %