HjemOpskrifterMørbrad af gris med soltørret tomat, grillet spidskål og grillet hjertesalat

Mørbrad af gris med soltørret tomat, grillet spidskål og grillet hjertesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 svinemørbrad
  • 2 spsk frisk timian
  • salt og sort peber
  • bomuldssnor
  • smør til stegning
grillet spidskål:
  • 1 spidskål
  • 50 smør
  • salt og sort peber
  • frisk timian
grillet hjertesalat:
  • 2 hjertesalat i halve
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 50 g groftrevet parmigiano reggiano
  • frisk kørvel
tilbehør:
  • 600 g kogte nye kartofler

Sådan gør du

  • 1.
    Afpuds mørbraden og skær langs mørbraden så den kan åbnes.

  • 2.
    Bank den forsigtigt med hånden så overfladen bliver lidt større.

  • 3.
    Fordel soltørrede tomater, frisk timian, salt og peber.

  • 4.
    Rul nu mørbraden sammen og bind den sammen med bomuldssnor.

  • 5.
    Mørbraden brunes i smør/olie på alle sider og steges færdig ved 200 grader i 18 min.

  • 6.
    Lad den trække tildækket i 10 min. inden udskæring.

  • 7.
    Fjern bomuldssnoren og skær mørbraden i skiver.

  • 8.
    Skær spidskål i 4-6 stykker, og grill på en meget varm grillpande i 2 min. på hver side.

  • 9.
    Krydr med salt, kværnet peber og frisk timian.

  • 10.
    Varm smørret op i en lille gryde, lad det blive lysebrunt, og hæld det over den grillede spidskål lige inden servering.

  • 11.
    Hjertesalaten grilles på en meget varm grillpande i ca. 1 min.

  • 12.
    Fordel olivenolien over hjertesalaten, drys med salt, kværnet peber, groftrevet parmesanost og kørvel.

  • 13.
    Anret de to slags grillet grønt på fade sammen med stykker af svinemørbrad og nye kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13615 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
621 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 18 %6.6 g
Kulhydrat: 35 %12.8 g
Fedt: 47 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;