HjemOpskrifterMørbrad af gris braiseret med fennikel, bønner, citron og hvidløg

Mørbrad af gris braiseret med fennikel, bønner, citron og hvidløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og sort peber
  • 1 svinemørbrad
  • 1 fennikel
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl tør hvidvin (eller vand)
  • 1 dåse bønne-mix
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • 2 spsk tørret rosmarin

Sådan gør du

  • 1.
    Puds evt. mørbraden af og krydr den med salt og peber.

  • 2.
    Skær fenniklen i smalle både og skær hvidløg i tynde skiver.

  • 3.
    Varm olien i en gryde og brun mørbraden grundigt på alle sider.

  • 4.
    Tag den op af gryden og kom fennikel i.

  • 5.
    Steg i 8-10 min. til fenniklen begynder at tage farve.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg og steg videre et minut.

  • 7.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 8.
    Kom vin og bønner i gryden sammen med citron skåret i skiver.

  • 9.
    Læg kødet tilbage i gryden og drys rosmarin over.

  • 10.
    Kom låg på og lad retten simre ved svag varme i 15-20 min. eller til kødet har en centrumtemperatur på 65-70 gr.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4145 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
352 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 36.7 %7.6 g
Kulhydrat: 13.6 %2.8 g
Fedt: 35.9 %3.4 g
Alkohol: 13.8 %1.6 g
;