Mørbrad af gris braiseret med fennikel, bønner, citron og hvidløg

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Svinemørbrad braiseret med fennikel, bønner, citron og hvidløg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 mørbrad af gris

Salt og sort peber

1 fennikel

4 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

2 dl tør hvidvin (eller vand)

1 dåse bønner f.eks. kidney beans

½ usprøjtet citron

2 spsk. rosmarin

Sådan gør du

Puds evt. mørbraden af og krydr den med salt og peber. Skær fenniklen i smalle både og skær hvidløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde og brun mørbraden grundigt på alle sider. Tag den op af gryden og kom fennikel i. Steg i 8-10 min. til fenniklen begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og steg videre et minut. Krydr med lidt salt og peber. Kom vin og bønner i gryden sammen med citron skåret i skiver. Læg kødet tilbage i gryden og drys rosmarin over. Kom låg på og lad retten simre ved svag varme i 15-20 min. eller til kødet har en centrumtemperatur på 65-70 gr.

 

Energi pr. person: 181KJ/435Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,2 g.
Kulhydrat: 4,9 g.
Fedt: 5 g.