HjemOpskrifterMinifrikadeller med pasta og grønt

Minifrikadeller med pasta og grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
minifrikadeller:
  • 400 g hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt)
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 revet løg
  • 0.5 tsk revet muskatnød
  • 1 æg
  • 0.5 dl hvedemel
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 0.5 dl mælk
  • smør eller olie til stegning
pastasalat:
  • 400 g kogt tørret fuldkornspasta
  • 2 skoleagurker i skiver
  • 100 g cherrytomater i halve
  • 100 g gulerødder i strimler
  • 1 dl hakket purløg
dressing:
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • 0.5 dl olivenolie
  • salt & friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør hakket svin og kalv sejt med salt, og tilsæt kværnet peber, revet løg, muskatnød og æg.

  • 2.
    Kom herefter mel og hytteost i, og tilsæt mælken til sidst.

  • 3.
    Lad farsen hvile i køleskab i 15 min.

  • 4.
    Lav dressingen ved at røre alle ingredienser sammen.

  • 5.
    Bland dressing sammen med pasta og grøntsager.

  • 6.
    Lad pastasalaten trække smag på køl.

  • 7.
    Varm en pande op med halv olie og halv smør.

  • 8.
    Form minifrikadeller med en teske i hånden og steg dem ved medium varme i 5 min. i alt.

  • 9.
    Lad minifrikadeller afkøle.

  • 10.
    Bland minifrikadellerne i pastasalaten, og nyd til en let aftensmad.

  • 11.
    Gem resterne til madpakken.

  • 12.
    Minifrikadellerne kan med fordel laves dagen før.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11852 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
784 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 23 %10.6 g
Kulhydrat: 43.5 %20.0 g
Fedt: 33.5 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;