Minifrikadeller med pasta og grønt

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Minifrikadeller:

400 g hakket svin og kalv 

1 tsk. salt

Kværnet peber

1 lille revet løg

½ tsk. revet muskatnød

1 æg

½ dl mel

1 dl hytteost

½ dl mælk

 

Smør og neutral olie til stegning

 

Pastasalat:

400 g kogt fuldkornspasta

2 skoleagurker i skiver

100 g cherry tomater i halve

100 g snack gulerødder i strimler

1 dl hakket purløg

 

Dressing:

2 spsk. hvid balsamico eddike

½ dl olivenolie

Salt og kværnet peber

Sådan gør du

Rør hakket svin og kalv sejt med salt, og tilsæt kværnet peber, revet løg, muskatnød og æg. Kom herefter mel og hytteost i, og tilsæt mælken til sidst. Lad farsen hvile i køleskab i 15 min. Lav dressingen ved at røre alle ingredienser sammen. Bland dressing sammen med pasta og grøntsager. Lad pastasalaten trække smag på køl. Varm en pande op med halv olie og halv smør. Form minifrikadeller med en teske i hånden og steg dem ved medium varme i 5 min. i alt. Lad minifrikadeller afkøle. Bland minifrikadellerne i pastasalaten, og nyd til en let aftensmad. Gem resterne til madpakken.

Minifrikadellerne kan med fordel laves dagen før.

 

Energi pr. person:  2108 Kj/  502 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g.
Kulhydrat: 10,5 g.

Fedt: 5,5 g.