HjemOpskrifterMini rugbrød med chokolade og hasselnødder

Mini rugbrød med chokolade og hasselnødder

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 100 g skårne rugkerner
  • 1 liter kogende vand
  • 3 liter lunkent vand
  • 15 g gær
  • 100 g surdej (kan udelades)
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk maltmel (kan udelades)
  • 1 spsk kakaopulver
  • 300 g rugmel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao), hakket
  • 100 g hasselnødder, hakkede

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hæld kogende vand over rugkernerne og lad det trække i en time.

  • 2.
    Rør gæren ud i de 3 dl vand og tilsæt honning, salt, maltmel, kakao, rugmel, fuldkornshvedemel, solsikkekerner og de udblødte rugkerner.

  • 3.
    Rør det sammen til en sej, fast dej.

  • 4.
    Tilsæt hakket chokolade og lad dejen hæve tildækket i 1½ time.

  • 5.
    Smør en form med små rektangler eller en muffinplade med smør og drys halvdelen af de hakkede hasselnødder i bunden.

  • 6.
    Fordel dejen i formene og tryk den flad på toppen.

  • 7.
    Drys med resten af hasselnødderne og tryk dem lidt ned i dejen.

  • 8.
    Lad brødene efterhæve i 30 min. og bag dem så i 30-40 min. ved 200°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14440 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
637 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.3 g
Protein: 10.5 %3.9 g
Kulhydrat: 54.7 %20.5 g
Fedt: 34.8 %6.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;