HjemOpskrifterMini-pavlova med bær og hvid chokoladecreme

Mini-pavlova med bær og hvid chokoladecreme

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 æggehvider
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g grofthakket hvid chokolade
  • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g blåbær
  • 250 g jordbær skåret i kvarte
pynt:
  • 2 spsk citronskal (usprøjtet)
  • flormelis
  • mynteblade

Sådan gør du

  • 1.
    Forvarm ovnen til 130 grader°.

  • 2.
    Pisk forsigtigt æggehviderne let stive.

  • 3.
    Tilsæt lidt efter lidt flormelis og vaniljesukker til æggemassen er helt fast og blank.

  • 4.
    Form med ske 4 ”fuglereder” af æggemassen på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 5.
    Bag dem ca. 1 time i ovnen – halvdelen af tiden øverst i ovnen og resten af tiden nederst.

  • 6.
    Sluk ovnen og sæt ovnlågen på klem.

  • 7.
    Lad pavlova køle helt af i ovnen.

  • 8.
    Smelt forsigtigt chokoladen i fløden over et vandbad.

  • 9.
    Rør blandingen sammen og sæt den på køl indtil den er helt kold.

  • 10.
    Pisk chokoladecremen luftig ligesom piskefløde.

  • 11.
    Fordel cremen på pavlova ”fuglereder” og top op med friske bær.

  • 12.
    Drys med revet citron, flormelis og frisk mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9540 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
911 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 3.9 %2.1 g
Kulhydrat: 39.2 %21.0 g
Fedt: 56.9 %14.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;