HjemOpskrifterMini-mazariner med jordbærstøv

Mini-mazariner med jordbærstøv

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
mazarindej:
  • 150 g marcipan med jordbær og champagne
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
hvid chokoladeganache:
  • 150 g hvid chokolade knapper
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • pynt: 1 spsk frysetørret hindbær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Riv marcipanen groft og bland den med sukker, smør og vaniljepulver.

  • 2.
    Pisk det godt sammen med en elpisker.

  • 3.
    Vend et æg i ad gangen og pisk videre.

  • 4.
    Til sidst vendes melet i.

  • 5.
    Smør mini-muffinforme med smør, fordel dejen i formene og bag dem ved 175°C i ca. 15 minutter.

  • 6.
    Check med en kødnål om dejen er bagt.

  • 7.
    Lad mazarinerne køle af på en rist og tag herefter kagerne ud af formene.

  • 8.
    Til lys chokoladeganache koges fløden op i en lille gryde.

  • 9.
    Kom de hvide chokoladeknapper i en skål.

  • 10.
    Hæld den varme fløde over de hvide chokoladeknapper og rør forsigtigt rundt, til chokoladen er helt opløst.

  • 11.
    Lad ganachen køle i ca. 2 timer eller natten over.

  • 12.
    Pisk den lyse chokoladeganache stiv med en elpisker.

  • 13.
    Kom den i en engangssprøjtepose med passende stjernetyl.

  • 14.
    Top lys chokoladeganache ud på de afkølede mini-mazariner.

  • 15.
    Hvis man ikke har en sprøjtepose, kan man også smøre ganachen på mazarinerne med en kniv.

  • 16.
    Pynt med frysetørret jordbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17850 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1810 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 5.1 %5.4 g
Kulhydrat: 35 %37.3 g
Fedt: 59.9 %29.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;