HjemOpskrifterMini chokolade cheesecakes

Mini chokolade cheesecakes

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g digestive kiks
  • 50 g smeltet smør
  • 350 g flødeost naturel
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
pynt:
  • fløde pisket til skum
  • krymmel
  • evt. jordbær
  • evt. hindbærstøv

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Knus kiksene i en foodprocessor eller i en frysepose, du banker på med bagsiden af en træske.

  • 2.
    Bland med smeltet smør.

  • 3.
    Kom små papirforme i en bakke mini muffinforme eller brug siliconeform.

  • 4.
    Kom ca. 1 dessertske kiksekrummer ned i hver og pres dem sammen.

  • 5.
    Bag bundene i 5 min ved 180°C og lad dem køle af.

  • 6.
    Til cheesecakefyld blendes flødeost med sukker, vaniljesukker, æg og æggehvide.

  • 7.
    Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovn og vend den i ostemassen.

  • 8.
    Kom ca. 2 spsk ostemasse i hver lille form og kom dem tilbage i ovnen ved samme temperatur i 12-15 min. til de akkurat har sat sig.

  • 9.
    Lad kagerne køle lidt af og kom dem derefter i køleskabet mindst 2 timer, så de er helt kolde.

  • 10.
    Pynt med flødeskum, bær og drys.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11014 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1459 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 6.1 %5.2 g
Kulhydrat: 32.8 %28.1 g
Fedt: 61.1 %24.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;