8 personer
100 g digestive kiks
50 g smeltet smør
350 g flødeost
70 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
1 æggehvide
100 g mørk chokolade 70%
Pynt:
flødeskum, jordbær og evt. krymmel eller hindbærstøv
Knus kiksene i en foodprocessor eller i en frysepose, du banker på med bagsiden af en træske. Bland med smeltet smør.
Kom små papirforme i en bakke mini muffinforme eller brug siliconeform. Kom ca. 1 dessertske kiksekrummer ned i hver og pres dem sammen. Bag bundene i 5 min ved 180°C og lad dem køle af.
Til cheesecakefyld blendes flødeost med sukker, vaniljesukker, æg og æggehvide. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovn og vend den i ostemassen. Kom ca. 2 spsk ostemasse i hver lille form og kom dem tilbage i ovnen ved samme temperatur i 12-15 min. til de akkurat har sat sig.
Lad kagerne køle lidt af og kom dem derefter i køleskabet mindst 2 timer, så de er helt kolde. Pynt med flødeskum, bær og drys.
Energi pr. stk: 690KJ/165Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 25,7 g.
Fedt: 27,9 g.