Mini chokolade cheesecakes

30-60 min
8 personer

Ingredienser

100 g digestive kiks

50 g smeltet smør

350 g flødeost

70 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 æg

1 æggehvide

100 g mørk chokolade 70%

 

Pynt:

flødeskum, jordbær og evt. krymmel eller hindbærstøv

Knus kiksene i en foodprocessor eller i en frysepose, du banker på med bagsiden af en træske. Bland med smeltet smør.

Kom små papirforme i en bakke mini muffinforme eller brug siliconeform. Kom ca. 1 dessertske kiksekrummer ned i hver og pres dem sammen. Bag bundene i 5 min ved 180°C og lad dem køle af.

Til cheesecakefyld blendes flødeost med sukker, vaniljesukker, æg og æggehvide. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovn og vend den i ostemassen. Kom ca. 2 spsk ostemasse i hver lille form og kom dem tilbage i ovnen ved samme temperatur i 12-15 min. til de akkurat har sat sig.

Lad kagerne køle lidt af og kom dem derefter i køleskabet mindst 2 timer, så de er helt kolde. Pynt med flødeskum, bær og drys.

 

Energi pr. stk: 690KJ/165Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,1 g.

Kulhydrat: 25,7 g.

Fedt: 27,9 g.

Mini chokolade cheesecakes

Knus kiksene i en foodprocessor eller i en frysepose, du banker på med bagsiden af en træske. Bland med smeltet smør.

Kom små papirforme i en bakke mini muffinforme eller brug siliconeform. Kom ca. 1 dessertske kiksekrummer ned i hver og pres dem sammen. Bag bundene i 5 min ved 180°C og lad dem køle af.

Til cheesecakefyld blendes flødeost med sukker, vaniljesukker, æg og æggehvide. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovn og vend den i ostemassen. Kom ca. 2 spsk ostemasse i hver lille form og kom dem tilbage i ovnen ved samme temperatur i 12-15 min. til de akkurat har sat sig.

Lad kagerne køle lidt af og kom dem derefter i køleskabet mindst 2 timer, så de er helt kolde. Pynt med flødeskum, bær og drys.

 

Energi pr. stk: 690KJ/165Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,1 g.

Kulhydrat: 25,7 g.

Fedt: 27,9 g.