Mexicansk pizza - vegansk fra Mia Sommer

30-60 min

Ingredienser

Pizzadej:
2,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
250 g grahamsmel / fuldkornshvedemel
150 g hvedemel

Fyld:
1 løg
1 peberfrugt
3 fed hvidløg
1 dåse kidneybønner
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
200 g frosne majs
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
½-1 tsk. chilipulver
¼ tsk. røget paprika

Guacamole:
3 modne avocadoer
½ lille løg
1-2 fed hvidløg
3 spsk. citronsaft
½ tsk. salt

Ekstra:
Friske korianderblade
Tortilla chips

Start med at lave pizzadejen. Hæld det lunkne vand i en skål. Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker og mel. Rør dejen godt sammen og ælt den på køkkenbordet i nogle minutter. Brug evt. lidt ekstra mel, hvis dejen klistrer for meget. Sæt dejen til hævning lunt og tildækket i cirka 30 minutter.

Imens dejen hæver, laves fyldet. Hak løg, peberfrugt og hvidløg. Steg det på en pande i lidt vand eller olie, så det ikke brænder på. Efter 5-10 minutter, når løg og peberfrugt er blevet bløde, tilsæt da kidneybønner (dræn vandet fra dåsen først), hakkede tomater, tomatpuré, majs, salt, spidskommen, koriander, chili og røget paprika. Lad retten simre, indtil majsene er optøede. Smag derefter sovsen til med salt og chili.

Lav dernæst guacamolen. Halvér avocadoerne, fjern stenene og skrab avocadokødet ud med en ske. Blend alle ingredienserne med en stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt og citronsaft.

Når pizzadejen er færdighævet, skal den æltes igen. Rul den tyndt ud på et stykke bagepapir, som har samme størrelse som en bageplade. Hiv derefter bagepapiret med pizzabunden over på bagepladen og fordel fyldet ud over pizzabunden. Bag pizzaen ved 200 ºC i cirka 25 minutter.

Servér pizzaen med guacamole, friske korianderblade og evt. tortilla chips.

Energi pr. person: 5786 Kj / 1382 kcal.

 

 

 

 

 

 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,4 g.
Kulhydrat: 21,9 g.

Fedt: 3,2 g.

 

Start med at lave pizzadejen. Hæld det lunkne vand i en skål. Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker og mel. Rør dejen godt sammen og ælt den på køkkenbordet i nogle minutter. Brug evt. lidt ekstra mel, hvis dejen klistrer for meget. Sæt dejen til hævning lunt og tildækket i cirka 30 minutter.

Imens dejen hæver, laves fyldet. Hak løg, peberfrugt og hvidløg. Steg det på en pande i lidt vand eller olie, så det ikke brænder på. Efter 5-10 minutter, når løg og peberfrugt er blevet bløde, tilsæt da kidneybønner (dræn vandet fra dåsen først), hakkede tomater, tomatpuré, majs, salt, spidskommen, koriander, chili og røget paprika. Lad retten simre, indtil majsene er optøede. Smag derefter sovsen til med salt og chili.

Lav dernæst guacamolen. Halvér avocadoerne, fjern stenene og skrab avocadokødet ud med en ske. Blend alle ingredienserne med en stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt og citronsaft.

Når pizzadejen er færdighævet, skal den æltes igen. Rul den tyndt ud på et stykke bagepapir, som har samme størrelse som en bageplade. Hiv derefter bagepapiret med pizzabunden over på bagepladen og fordel fyldet ud over pizzabunden. Bag pizzaen ved 200 ºC i cirka 25 minutter.

Servér pizzaen med guacamole, friske korianderblade og evt. tortilla chips.

Energi pr. person: 5786 Kj / 1382 kcal.

 

 

 

 

 

 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,4 g.
Kulhydrat: 21,9 g.

Fedt: 3,2 g.

 

LÆS TILBUDSAVISEN