HjemOpskrifterMexicansk pizza - vegansk fra Mia Sommer

Mexicansk pizza - vegansk fra Mia Sommer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
pizzadej:
  • 2½ dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk olie
  • 2½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 250 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
fyld:
  • 1½ zittauerløg
  • 1 peberfrugt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dåse røde kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 200 g majs
  • 2½ tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt chili
  • ¼ tsk røget paprika
guacamole:
  • 3 avocadoer
  • 1½ zittauerløg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2½ tsk salt
ekstra:
  • friske korianderblade
  • tortillachips med salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at lave pizzadejen.

  • 2.
    Hæld det lunkne vand i en skål.

  • 3.
    Opløs gæren i vandet.

  • 4.
    Tilsæt olie, salt, sukker og mel.

  • 5.
    Rør dejen godt sammen og ælt den på køkkenbordet i nogle minutter.

  • 6.
    Brug evt. lidt ekstra mel, hvis dejen klistrer for meget.

  • 7.
    Sæt dejen til hævning lunt og tildækket i cirka 30 minutter.

  • 8.
    Imens dejen hæver, laves fyldet.

  • 9.
    Hak løg, peberfrugt og hvidløg.

  • 10.
    Steg det på en pande i lidt vand eller olie, så det ikke brænder på.

  • 11.
    Efter 5-10 minutter, når løg og peberfrugt er blevet bløde, tilsæt da kidneybønner (dræn vandet fra dåsen først), hakkede tomater, tomatpuré, majs, salt, spidskommen, koriander, chili og røget paprika.

  • 12.
    Lad retten simre, indtil majsene er optøede.

  • 13.
    Smag derefter sovsen til med salt og chili.

  • 14.
    Lav dernæst guacamolen.

  • 15.
    Halvér avocadoerne, fjern stenene og skrab avocadokødet ud med en ske.

  • 16.
    Blend alle ingredienserne med en stavblender eller foodprocessor.

  • 17.
    Smag til med salt og citronsaft.

  • 18.
    Når pizzadejen er færdighævet, skal den æltes igen.

  • 19.
    Rul den tyndt ud på et stykke bagepapir, som har samme størrelse som en bageplade.

  • 20.
    Hiv derefter bagepapiret med pizzabunden over på bagepladen og fordel fyldet ud over pizzabunden.

  • 21.
    Bag pizzaen ved 200 ºC i cirka 25 minutter.

  • 22.
    Servér pizzaen med guacamole, friske korianderblade og evt. tortilla chips.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12371 kj / 2957 kcal
Næringsindhold pr. 100g
503 kj / 120 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.1 g
Protein: 13.9 %4.1 g
Kulhydrat: 60 %17.8 g
Fedt: 26.1 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;