HjemOpskrifterMexicansk grillplanke

Mexicansk grillplanke

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
kyllingebryst
  • 3 kyllingefileter (bryst)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk røget paprika
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 tsk flagesalt
laksespyd
  • 450 g laksefileter
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
grillede grøntsager
  • 2 majskolber
  • 3 peberfrugter
  • 2 avocadoer
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 0.5 tsk salt
  • 2 forårsløg
  • 2 limefrugter
  • 1 bæger frisk koriander
salsa verde
  • 200 g cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hakket syltet jalapeno
  • 0.5 bæger frisk koriander
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 limefrugt
  • friskkværnet peber
  • 0.5 tsk flagesalt

Sådan gør du

  • 1.
    Pensl kyllingebrysterne med olivenolie og krydr med røget paprika, salt og friskkværnet sort peber.

  • 2.
    Tilbered på grill eller grillpande i ca. 10-15 min., indtil de er gennemstegte.

  • 3.
    Skær laksen i passende stykker.

  • 4.
    Vend i spidskommen, stødt koriander og friskkværnet sort peber.

  • 5.
    Sæt herefter på spyd og pensl med olivenolie.

  • 6.
    Grilles sammen med kyllingen i ca. 7-10 minutter, indtil de er møre.

  • 7.
    Del tomater i halve, fjern kernerne og skær tomatkødet i tern.

  • 8.
    Hak hvidløg, koriander og syltet jalapeño groft.

  • 9.
    Bland sammen med olivenolie og lime.

  • 10.
    Mix alt sammen med en stavblender.

  • 11.
    Smag til med salt og sort peber.

  • 12.
    Kog majskolber i en gryde med letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre.

  • 13.
    Del kogte majskolber, peberfrugt og avokado i halve.

  • 14.
    Fjern kernerne fra peberfrugten.

  • 15.
    Pensl grøntsagerne med olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

  • 16.
    Grilles ca. 10 minutter på grillen eller en varm grillpande.

  • 17.
    Drys majskolberne med lidt chiliflager og salt.

  • 18.
    Skær forårsløg fint og del lime i halve.

  • 19.
    Anret laksespyd, kyllingebryst, grillede grøntsager og Salsa Verde på et stort fad eller bræt.

  • 20.
    Pynt med forårsløg, lime og frisk koriander.

  • 21.
    Serveres gerne ”family-style”.

  • 22.
    Tip: Server med tortilla-chips for endnu mere mexicansk stemning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14531 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
558 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 24.7 %8.1 g
Kulhydrat: 18.5 %6.1 g
Fedt: 56.8 %8.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;