Mesterlig marinade til lammekød

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Marinade til lammekoed
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 potte ramsløg

1 potte basilikum 

4 citroner 

3 dl olivenolie 

2 spsk hvidvinseddike

1 spsk friskhakket ingefær   

salt og peber

Sådan gør du

Steg ramsløgene på en tør pande til de falder sammen. Hak dem derefter meget fint sammen med basilikum. Halver derefter citronerne. Rist skærefladen på en stegepande eller på en grill, så citronerne bliver godt gyldne. Pres derefter saften ud af citronerne, som nu skal blandes med olivenolie og hvidvinseddike. Blandingen af citron, olivenolie og hvidvinseddike skal nu smages til med finthakket ingefær samt lidt salt og peber. Vend derefter det hele sammen med krydderurterne og lad det stå og samle lidt smag på køkkenbordet, indtil marinaden skal bruges.

 

Fordel marinaden hen over dit lammekød og grill kødet. Har du lidt af marinaden til overs, kan det varmt anbefales at hælde det over kødet, når det er grillet og skåret i stykker. Det giver endnu mere smag, saft og kraft til kødet.

 

 

Energi pr. person: 1440KJ/344Kcal. 

 

Næringsindhold pr. 100 g. 

Protein: 0,4 g.

 Kulhydrat: 3,8 g.

Fedt: 52,7 g.