HjemOpskrifterMedisterpølse med æble og timian

Medisterpølse med æble og timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 200 g svine fersk spæk
  • 1 kg svinenakkefilet
  • 1 løg
  • 1 æble, skrællet og uden kernehus
  • 2 æggehvider
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 2 tsk fint salt
  • 1.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk frisk timian, hakket
  • 4 dl grøntsagsbouillon, afklølet
  • svinetarm

Sådan gør du

  • 1.
    Kør kød, spæk, løg og æble gennem en kødhakker på medium hulstørrelse.

  • 2.
    Rør farsen sammen med æggehvide, kartoffelmel, krydderier og timian og rør efterhånden bouillon i.

  • 3.
    Farsen skal være blød, men ikke flydende.

  • 4.
    Lad farsen trække en halv time og stop den så i svinetarmen ved hjælp af et pølsehorn (anordning til kødhakker som du sætter tarmen omkring, så farsen kan formes til pølser).

  • 5.
    Pas på ikke at overfylde tarmen, da pølserne så vil sprække under tilberedning, da fyldet udvider sig når det varmes op.

  • 6.
    Steg medisteren fra rå tilstand eller forkog den inden ved svag varme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14295 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
741 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 23.8 %10.4 g
Kulhydrat: 6.8 %3.0 g
Fedt: 69.4 %13.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;