Medisterpølse med æble og timian

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Medisterpølse med æble og timian
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 kg nakkefilet

200 g svinespæk

1 løg

1 æble, skrællet og uden kernehus

2 æggehvider

3 spsk. kartoffelmel

1 tsk. stødt muskat

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt allehånde   

2 tsk. fint salt

1½ tsk. friskkværnet sort peber

1 spsk. frisk timian, hakket

3-4 dl grøntsagsbouillon, afkølet

1 pakke svinetarm

Sådan gør du

Kør kød, spæk, løg og æble gennem en kødhakker på medium hulstørrelse. Rør farsen sammen med æggehvide, kartoffelmel, krydderier og timian og rør efterhånden bouillon i. Farsen skal være blød, men ikke flydende.

Lad farsen trække en halv time og stop den så i svinetarmen ved hjælp af et pølsehorn (anordning til kødhakker som du sætter tarmen omkring, så farsen kan formes til pølser). Pas på ikke at overfylde tarmen, da pølserne så vil sprække under tilberedning, da fyldet udvider sig når det varmes op. Steg medisteren fra rå tilstand eller forkog den inden ved svag varme.

 

Energi pr. person: 2449KJ/585Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,7 g.
Kulhydrat: 2,1 g.
Fedt: 15,7 g.