8 personer
Dej:
150 g Odense Marcipan
150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg
2 spsk. Amaretto-likør (kan undlades)
75 g hvedemel
1 tsk. smør og 1 spsk. hvedemel til formen
Topping:
150 g flødeost naturel
1 spsk. flormelis
1,5 dl piskefløde
250 g blandede bær, f.eks. jordbær, hindbær og ribs
Riv eller hak marcipanen, og rør den sammen med smør og sukker. Tilsæt æggene ét ad gangen, og kom Amaretto og hvedemel i. Smør en tærteform eller springform på ca. 24 cm med smør, og drys med et tyndt lag mel. Bank overskydende mel ud, og kom dejen i. Bag kagen ved 180°C i 30-35 min., og lad den køle helt af. Rør flødeost sammen med flormelis. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med flødeosten. Kom cremen oven på kagen – brug evt. en sprøjtepose – og pynt med bær.
Energi pr. pers: 2039KJ/487Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5 g.
Kulhydrat: 23,8 g.
Fedt: 22,2 g.