Mazarintærte med cheesecakecreme og bær

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Mazarintærte med cheesecakecreme og bær
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Dej:

150 g Odense Marcipan

150 g blødt smør

150 g sukker

3 æg

2 spsk. Amaretto-likør (kan undlades)

75 g hvedemel

1 tsk. smør og 1 spsk. hvedemel til formen

 

Topping:

150 g flødeost naturel

1 spsk. flormelis

1,5 dl piskefløde

250 g blandede bær, f.eks. jordbær, hindbær og ribs
 

Sådan gør du

Riv eller hak marcipanen, og rør den sammen med smør og sukker. Tilsæt æggene ét ad gangen, og kom Amaretto og hvedemel i. Smør en tærteform eller springform på ca. 24 cm med smør, og drys med et tyndt lag mel. Bank overskydende mel ud, og kom dejen i. Bag kagen ved 180°C i 30-35 min., og lad den køle helt af. Rør flødeost sammen med flormelis. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med flødeosten. Kom cremen oven på kagen – brug evt. en sprøjtepose – og pynt med bær. 

 

Energi pr. pers: 2039KJ/487Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5 g. 
Kulhydrat: 23,8 g. 
Fedt: 22,2 g.