HjemOpskrifterMazarintærte med cheesecakecreme og bær

Mazarintærte med cheesecakecreme og bær

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Dej
  • 150 g Odense marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 2 spsk amaretto (mandellikør) (kan undlades)
  • 75 g hvedemel
  • 150 g blødt smør
Topping
  • 150 g flødeost naturel 25%
  • 1 spsk flormelis
  • 1½ dl piskefløde 38%
  • 250 g blandede bær f.eks. jordbær, hindbær og ribs

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Riv eller hak marcipanen, og rør den sammen med smør og sukker.

  • 2.
    Tilsæt æggene ét ad gangen, og kom Amaretto og hvedemel i.

  • 3.
    Smør en tærteform eller springform på ca. 24 cm med smør, og drys med et tyndt lag mel.

  • 4.
    Bank overskydende mel ud, og kom dejen i.

  • 5.
    Bag kagen ved 180°C i 30-35 min., og lad den køle helt af.

  • 6.
    Rør flødeost sammen med flormelis.

  • 7.
    Pisk fløden til skum, og vend den sammen med flødeosten.

  • 8.
    Kom cremen oven på kagen – brug evt. en sprøjtepose – og pynt med bær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17071 kj / 4080 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1327 kj / 317 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 4.9 %3.8 g
Kulhydrat: 36.1 %28.2 g
Fedt: 57.9 %20.8 g
Alkohol: 1.1 %0.5 g
;