HjemOpskrifterMayonnaise

Mayonnaise

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

1 person
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 0.5 tsk sukker
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet hvid peber
  • 2 dl solsikkeolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom alle ingredienser i et højt glas eller blenderglas.

  • 2.
    Blend med en stavblender nede i bunden.

  • 3.
    Mayonnaisen vil tykne med det samme.

  • 4.
    Har du ikke en blender, så brug en elpisker på fuld hastighed.

  • 5.
    Kom mayonnaisen i et glas med låg.

  • 6.
    Mayonnaisen kan gemmes på køl i op til en uge.

  • 7.
    Tip: Er du nervøs for, at mayonnaisen skal skille, kan du tage æg og sennep ud af køleskabet en time før, det skal bruges, så det har samme temperatur som olien.

  • 8.
    Dette er dog ikke nødvendigt, når du bruger en stavblender, som får det hele samlet på ingen tid.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6938 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
3125 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 0.7 %1.3 g
Kulhydrat: 0.8 %1.5 g
Fedt: 98.5 %83.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;