Mascarpone creme med hasselnødder

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer


Pan di spagna – (svarer til lagkage bunde):


 


150 gr hvedemel type 00


100 gr sukker


3 æg


15 gr. bagepulver


Citronskal fra en ikke overfladebehandlet citron


 


Til mascarpone creme og pynt:


 


200 gr. Frosne brombær


3-4 spsk. Sukker 


250 gr. Mascarpone


3 spsk. Sukker


1 pasteuriserede æggeblommen


100 gr. Gode hasselnødder


30 gr. Mørk chokolade 

Sådan gør du

Pan di spagna (lagkage bunde):
Hæld alle ingredienser (undtaget gær) i rør/køkkenmaskine og bland godt sammen. Til sidst tilsat gær og rør igen. Hæld hele massen på en ovn brandepande hvor du har lagt bagerpapir på. Du skal sikre dig af massen er godt fordelt i en tynd lag, ikke mere en 2-3 mm. Bag i forvarmet ovn (180 grader) i cirka 10 minutter, eller indtil den bliver gyld i farven. Tag ud og lad den køle af inden du tager den fra bagepapir med en spatel.
 
Mascarpone creme:

Pisk mascarpone med håndrør maskine, tilsat sukker, pisk igen og til sidst æggeblommen og rør til en ensartet masse. Hak hasselnødder i en køkkenmaskine og bland dem i mascarpone masse. De skal være fine med der skal stadig være lidt bid i.

Brombær sovs: varm de frosne brombær med 3-4 spsk. Sukker og lad dem koge i et par minutter, i hver fald indtil de har dannet saft.
 
For hver portion, skær 2 runde former af pan di spagna af Ø 6-7 cm cirka, plus en mindre en. Du kan skære dem men en almindelig rund from til småkager  (alternativt skær den i firekantet form med en skarp kniv). Husk bare at der skal tre lager af pan di spagna. Fyld godt med mescarpone creme mellem lagerne og sæt hver portion på en tallærken. Til sidst hæld brombær og brombær sovs (varm eller kold efter smagen) på hver portion og server straks.
 
 
Eventuelle tips:
Pan di spagna er ret simpelt at lave. Har man travlt, så kan man selvfølgelig købe lagkagebunde. En lille hjælp til logistikken: du kan forberede alt inden gæster kommer og tilsat kun brombær sovs og chokolade lige inden servering. Opbevarer du det hele i køleskabet har du er rigtigt frisk ”semifreddo” dessert.
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama