4 personer
2 stk. lammeculotte
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chili, tørret
1 tsk. fennikel frø
1 tsk. muskatnød
1 stang kanel
1 tsk. ingefær, stødt
1 tsk. spidskommen, stødt
2 dl vand
100 g abrikos, tørret
100 g mandeler uden skal
100 g svesker
Couscous salat:
400 g couscous, kogt
3 spsk. citronsaft
2 dl mynte, frisk
3 spsk. olivenolie
Pynt: Frisk hakket mynte og citronskal
Rids fedtet på lammeculotten. Varm olivenolie op i en tykbundet stor gryde, brun culotte af på alle sider. Tag culotten op på en tallerken. Kom alle krydderier i og lad dem få smag ved medium varme i 3 min. Kom culotte tilbage i gryden sammen med abrikos, mandler og svesker.
Kom 2 dl vand i gryden dæk til med låg og lad kødet små simre i 20 min. ved svag varme.
Tag kødet op og skær det evt. i skiver. Server gerne kødet i saucen.
Vend kogt couscous med citronsaft, mynte og oliven olie. Server til lammeculotte og sauce.
Energi pr. person: 3502 Kj/ 834 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,3 g.
Kulhydrat: 14,2 g.
Fedt: 11,0 g.