HjemOpskrifterMarokkansk lammeculotte med couscous salat

Marokkansk lammeculotte med couscous salat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 lammeculotter
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 dl vand
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g smuttede mandler
  • 100 g svesker uden sten
couscous salat:
  • 400 g kogt couscousgryn
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 dl mynteblade
  • 3 spsk olivenolie
Pynt med mynte og citron

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Rids fedtet på lammeculotten.

    • 2.
      Varm olivenolie op i en tykbundet stor gryde, brun culotte af på alle sider.

    • 3.
      Tag culotten op på en tallerken.

    • 4.
      Kom alle krydderier i og lad dem få smag ved medium varme i 3 min.

    • 5.
      Kom culotte tilbage i gryden sammen med abrikos, mandler og svesker.

    • 6.
      Kom 2 dl vand i gryden dæk til med låg og lad kødet små simre i 20 min. ved svag varme.

    • 7.
      Tag kødet op og skær det evt. i skiver.

    • 8.
      Server gerne kødet i saucen.

    • 9.
      Vend kogt couscous med citronsaft, mynte og oliven olie.

    • 10.
      Server til lammeculotte og sauce.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    16809 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1021 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.8 g
    Protein: 19.2 %11.5 g
    Kulhydrat: 41.9 %25.1 g
    Fedt: 38.9 %10.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;