Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Marokkansk kylling
Marokkansk kylling
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 hel kylling
2 løg
4 gulerødder
1 fennikel
1 citron (usprøjtet)
1 lille rød chilipeber
1 fed hvidløg
2 kanelstænger
25 g revet frisk ingefær
1 spsk stødt gurkemeje
2 tsk salt
10 tørrede abrikoser
1 dåse hakket tomat
2 dl vand
tilsættes retten inden servering:
100 g sorte kalamataoliven
1 1 dl smuttet mandel
3 spsk olivenolie
1 dl hakket bredbladet persille
bredbladet persille til pynt
SÅDAN GØR DU
1.
Klip kyllingen i 10 stykker med en fjerkræsaks.
2.
Stil en stegeso (Römertopf) i blød i koldt vand i 15 minutter og hæld derefter vandet fra.
3.
Skær løg i både, gulerødder i tykke skiver og fennikel i mundrette stykker.
4.
Del citronen i 8 både og halver chilien på langs.
5.
Bland det godt sammen i en skål sammen med de øvrige ingredienser og krydderier.
6.
Fordel grøntsags-krydderiblandingen i stegesoen og placér kyllingerne øverst.
7.
Sæt låget på, og kom stegesoen i en kold ovn ved 160°C og steg retten i ca. 2,5 time.
8.
Tag stegesoen ud, og se om kyllingen er mør og gennemstegt.
9.
Giv kyllingen mere tid i ovnen, hvis den ikke er helt gennemstegt, og hold øje med retten imens.
10.
Når kyllingen er tilberedt, kommes oliven og mandler i retten.
11.
Dryp med olivenolie og vend det forsigtigt rundt.
12.
Pynt med hakket bredbladet persille.
13.
Serveringstip: Servér retten med cous cous og yoghurt naturel.
Mellemøsten
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12849 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
429 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
31.6 %
8.0 g
Kulhydrat:
13.6 %
3.4 g
Fedt:
54.8 %
6.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;