HjemOpskrifterMarokkansk kylling

Marokkansk kylling

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 hel kylling
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 lille rød chilipeber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kanelstænger
  • 25 g revet frisk ingefær
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk salt
  • 10 tørrede abrikoser
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 dl vand
tilsættes retten inden servering:
  • 100 g sorte kalamataoliven
  • 1 1 dl smuttet mandel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • bredbladet persille til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klip kyllingen i 10 stykker med en fjerkræsaks.

  • 2.
    Stil en stegeso (Römertopf) i blød i koldt vand i 15 minutter og hæld derefter vandet fra.

  • 3.
    Skær løg i både, gulerødder i tykke skiver og fennikel i mundrette stykker.

  • 4.
    Del citronen i 8 både og halver chilien på langs.

  • 5.
    Bland det godt sammen i en skål sammen med de øvrige ingredienser og krydderier.

  • 6.
    Fordel grøntsags-krydderiblandingen i stegesoen og placér kyllingerne øverst.

  • 7.
    Sæt låget på, og kom stegesoen i en kold ovn ved 160°C og steg retten i ca. 2,5 time.

  • 8.
    Tag stegesoen ud, og se om kyllingen er mør og gennemstegt.

  • 9.
    Giv kyllingen mere tid i ovnen, hvis den ikke er helt gennemstegt, og hold øje med retten imens.

  • 10.
    Når kyllingen er tilberedt, kommes oliven og mandler i retten.

  • 11.
    Dryp med olivenolie og vend det forsigtigt rundt.

  • 12.
    Pynt med hakket bredbladet persille.

  • 13.
    Serveringstip: Servér retten med cous cous og yoghurt naturel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12849 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
429 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 31.6 %8.0 g
Kulhydrat: 13.6 %3.4 g
Fedt: 54.8 %6.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;