Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Marokkansk kylling

120+ min
4 personer

Ingredienser

1 hel kylling

2 løg

4 gulerødder

1 fennikel

1 usprøjtet citron

1 lille rød chili

1 fed hvidløg

2 kanelstænger

25 g revet frisk ingefær

1 spsk gurkemeje

2 tsk salt

10 tørrede abrikoser

1 ds hakkede tomater

2 dl vand

 

Tilsættes retten inden servering:

100 g sorte kalamata oliven

1 dl smuttede mandler

3 spsk olivenolie

1 dl hakket bredbladet persille

 

Pynt:

Hakket bredbladet persille

Om råvarerne

Klip kyllingen i 10 stykker med en fjerkræsaks. Stil en stegeso (Römertopf) i blød i koldt vand i 15 minutter og hæld derefter vandet fra. Skær løg i både, gulerødder i tykke skiver og fennikel i mundrette stykker. Del citronen i 8 både og halver chilien på langs. Bland det godt sammen i en skål sammen med de øvrige ingredienser og krydderier. Fordel grøntsags-krydderiblandingen i stegesoen og placér kyllingerne øverst. Sæt låget på, og kom stegesoen i en kold ovn ved 160°C og steg retten i ca. 2,5 time.

 

Tag stegesoen ud, og se om kyllingen er mør og gennemstegt. Giv kyllingen mere tid i ovnen, hvis den ikke er helt gennemstegt, og hold øje med retten imens. Når kyllingen er tilberedt, kommes oliven og mandler i retten. Dryp med olivenolie og vend det forsigtigt rundt. Pynt med hakket bredbladet persille.

 

Serveringstip: Servér retten med cous cous og yoghurt naturel.

 

Energi pr. person: 3230 kJ/ 769 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 5,5 g

Klip kyllingen i 10 stykker med en fjerkræsaks. Stil en stegeso (Römertopf) i blød i koldt vand i 15 minutter og hæld derefter vandet fra. Skær løg i både, gulerødder i tykke skiver og fennikel i mundrette stykker. Del citronen i 8 både og halver chilien på langs. Bland det godt sammen i en skål sammen med de øvrige ingredienser og krydderier. Fordel grøntsags-krydderiblandingen i stegesoen og placér kyllingerne øverst. Sæt låget på, og kom stegesoen i en kold ovn ved 160°C og steg retten i ca. 2,5 time.

 

Tag stegesoen ud, og se om kyllingen er mør og gennemstegt. Giv kyllingen mere tid i ovnen, hvis den ikke er helt gennemstegt, og hold øje med retten imens. Når kyllingen er tilberedt, kommes oliven og mandler i retten. Dryp med olivenolie og vend det forsigtigt rundt. Pynt med hakket bredbladet persille.

 

Serveringstip: Servér retten med cous cous og yoghurt naturel.

 

Energi pr. person: 3230 kJ/ 769 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 5,5 g