HjemOpskrifterMarineret ribbenssteg

Marineret ribbenssteg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk hakket friske salvieblade
  • 2 spsk hakket frisk rosmarin
  • 2 spsk frisk timian
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lav marinaden til ribbensstegen ved at blande alle ingredienser sammen.

  • 2.
    Det er nemt og hurtigt at marinere ribbensstegen, før du griller eller steger den, og det er med til at give kødet meget mere smag.

  • 3.
    Start med at ridse sværene i din ribbenssteg.

  • 4.
    Rids helt igennem, men ikke ned i kødet.

  • 5.
    Pensl kødet med marinaden.

  • 6.
    Drys stegen med havsalt – undlad at bruge peber, det farver sværen.

  • 7.
    Grill den ved indirekte varme til kødet har en kernetemperatur på 75 grader – brug et stegetermometer.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1837 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1531 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 1.1 %1.0 g
Kulhydrat: 7.8 %7.0 g
Fedt: 91.1 %37.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;