HjemOpskrifterMarinerede kalvekoteletter med lun grøn kartoffelsalat

Marinerede kalvekoteletter med lun grøn kartoffelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 4 kalvekoteletter
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 0.5 dl frisk timian
ristede kartofler:
  • 800 g rensede små kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
marinade:
  • 8 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk flydende honning
  • 4 knuste fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
lun grøn kartoffelsalat:
  • 100 g rød spidskål
  • 100 g Cheasy® Salatost i tern 3%
  • 50 g babyspinatblade
  • afkølede ristede kartoffel
pynt:
  • 1 dl valnøddekerne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen på 200°C og skær de små kartofler i halve.

  • 2.
    Vend kartoflerne i olivenolie, salt og peber og fordel dem i et ildfast fad.

  • 3.
    Rist kartoflerne i ovnen i ca. 50 minutter.

  • 4.
    Lad kartoflerne køle af inden servering.

  • 5.
    Bland alle ingredienser til marinaden og fordel halvdelen af marinaden over kalvekoteletterne.

  • 6.
    Gem resten af marinaden til lun grøn kartoffelsalat.

  • 7.
    Lad kalvekoteletterne trække tildækket i 15 minutter ved stuetemperatur.

  • 8.
    Dup herefter kalvekoteletterne tørre med et rent viskestykke.

  • 9.
    Kassér overskydende marinade.

  • 10.
    Kom smør og olie på en varm pande og brun kalvekoteletterne i 1 minut på hver side, til de er gyldne.

  • 11.
    Kom timian på panden og steg kalvekoteletterne i yderligere 2 minutter på hver side ved middelvarme.

  • 12.
    Krydr med salt og peber.

  • 13.
    Tag kalvekoteletterne af panden og lad dem trække 5 minutter før servering.

  • 14.
    Hak spidskål og skær fetaost i mindre stykker.

  • 15.
    Bland begge dele i en skål og tilsæt babyspinat og de afkølede kartofler.

  • 16.
    Vend den gemte marinade i og pynt med valnødder.

  • 17.
    Anret kalvekoteletter på et fad og servér lun grøn kartoffelsalat til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14900 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
777 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 16.8 %7.7 g
Kulhydrat: 23 %10.5 g
Fedt: 60.2 %12.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;