Marinerede kalvekoteletter med lun grøn kartoffelsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Marinerede kalvekoteletter med lun grøn kartoffelsalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 kalvekoteletter

25 g smør

2 spsk neutral olie

1/2 dl frisk timian

 

Ristede kartofler:

800 g små rensede kartofler

2 spsk olivenolie

1 tsk salt

1/2 tsk peber

 

Marinade:

8 spsk olivenolie

2 tsk æblecidereddike

4 spsk saft fra usprøjtet citron

2 tsk flydende honning

4 fed knuste hvidløg

1 tsk salt

1 tsk peber

 

Lun grøn kartoffelsalat:

100 g rød spidskål

100 g fetaost

50 g babyspinat

Afkølede ristede kartofler

 

Pynt:

1 dl hakkede valnødder

Sådan gør du

Forvarm ovnen på 200°C og skær de små kartofler i halve. Vend kartoflerne i olivenolie, salt og peber og fordel dem i et ildfast fad. Rist kartoflerne i ovnen i ca. 50 minutter. Lad kartoflerne køle af inden servering. 

Bland alle ingredienser til marinaden og fordel halvdelen af marinaden over kalvekoteletterne. Gem resten af marinaden til lun grøn kartoffelsalat. Lad kalvekoteletterne trække tildækket i 15 minutter ved stuetemperatur. Dup herefter kalvekoteletterne tørre med et rent viskestykke. Kassér overskydende marinade. Kom smør og olie på en varm pande og brun kalvekoteletterne i 1 minut på hver side, til de er gyldne. Kom timian på panden og steg kalvekoteletterne i yderligere 2 minutter på hver side ved middelvarme. Krydr med salt og peber. Tag kalvekoteletterne af panden og lad dem trække 5 minutter før servering.

Hak spidskål og skær fetaost i mindre stykker. Bland begge dele i en skål og tilsæt babyspinat og de afkølede kartofler. Vend den gemte marinade i og pynt med valnødder.

Anret kalvekoteletter på et fad og servér lun grøn kartoffelsalat til.

 

Energi pr. person: 3961 kJ/ 943 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g
Fedt: 13,5 g
Kulhydrat: 7,5 g