4 personer
4 kalvekoteletter
25 g smør
2 spsk neutral olie
1/2 dl frisk timian
Ristede kartofler:
800 g små rensede kartofler
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Marinade:
8 spsk olivenolie
2 tsk æblecidereddike
4 spsk saft fra usprøjtet citron
2 tsk flydende honning
4 fed knuste hvidløg
1 tsk salt
1 tsk peber
Lun grøn kartoffelsalat:
100 g rød spidskål
100 g fetaost
50 g babyspinat
Afkølede ristede kartofler
Pynt:
1 dl hakkede valnødder
Forvarm ovnen på 200°C og skær de små kartofler i halve. Vend kartoflerne i olivenolie, salt og peber og fordel dem i et ildfast fad. Rist kartoflerne i ovnen i ca. 50 minutter. Lad kartoflerne køle af inden servering.
Bland alle ingredienser til marinaden og fordel halvdelen af marinaden over kalvekoteletterne. Gem resten af marinaden til lun grøn kartoffelsalat. Lad kalvekoteletterne trække tildækket i 15 minutter ved stuetemperatur. Dup herefter kalvekoteletterne tørre med et rent viskestykke. Kassér overskydende marinade. Kom smør og olie på en varm pande og brun kalvekoteletterne i 1 minut på hver side, til de er gyldne. Kom timian på panden og steg kalvekoteletterne i yderligere 2 minutter på hver side ved middelvarme. Krydr med salt og peber. Tag kalvekoteletterne af panden og lad dem trække 5 minutter før servering.
Hak spidskål og skær fetaost i mindre stykker. Bland begge dele i en skål og tilsæt babyspinat og de afkølede kartofler. Vend den gemte marinade i og pynt med valnødder.
Anret kalvekoteletter på et fad og servér lun grøn kartoffelsalat til.
Energi pr. person: 3961 kJ/ 943 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g
Fedt: 13,5 g
Kulhydrat: 7,5 g