Marcipanrør med bær & chokolade

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Marcipanrr_med_br_chokolade
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

250 g Ren rå Marcipan
40 g past. æggehvider
100 g sukker
100 g mørk overtræk
100 g hvid overtræk
24 stk. friske brombær (frosne bær eller god marmelade kan bruges)
1 dl piskefløde
1 liter god vanilje flødeis

Sådan gør du

Marcipan, æggehvider og sukker æltes sammen.

Rul marcipan-massen ud i 25x30 cm og del i 8 lige store stykker.

Læg 3 bær på hvert stykke, rul sammen så det danner et rør og luk enderne.

Sæt alle rørene på en bageplade med bagepapir og bag ved 180° C i ca. 20 min.

Afkøl på en rist.

Smelt mørk og hvid overtræk i samme skål over vandbad - rør kun rundt 2 gange - så marmoreringen opstår.

Dyp marcipanrørene heri, så toppen og siderne dækkes.

Afkøles.

Chokoladesauce:
Kog fløde op, tag gryden af varmen og tilsæt den resterende overtræk - i forholdet 1:1

Serveres direkte eller afkølet.

Dekorer tallerkenen med et strejf chokoladesauce.

Halvér marcipan-rørene og placer dem på tallerkenen sammen med vanilje flødeis.