HjemOpskrifterMarcipanrør med bær & chokolade

Marcipanrør med bær & chokolade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 40 g æggehvider
  • 250 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • 24 brombær (frosne bær kan bruges)
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 liter vaniljeflødeis

Sådan gør du

  • 1.
    Marcipan, æggehvider og sukker æltes sammen.

  • 2.
    Rul marcipan-massen ud i 25x30 cm og del i 8 lige store stykker.

  • 3.
    Læg 3 bær på hvert stykke, rul sammen så det danner et rør og luk enderne.

  • 4.
    Sæt alle rørene på en bageplade med bagepapir og bag ved 180° C i ca. 20 min.

  • 5.
    Afkøl på en rist.

  • 6.
    Smelt mørk og hvid overtræk i samme skål over vandbad - rør kun rundt 2 gange - så marmoreringen opstår.

  • 7.
    Dyp marcipanrørene heri, så toppen og siderne dækkes.

  • 8.
    Afkøles.

  • 9.
    Chokoladesauce: Kog fløde op, tag gryden af varmen og tilsæt den resterende overtræk - i forholdet 1:1 Serveres direkte eller afkølet.

  • 10.
    Dekorer tallerkenen med et strejf chokoladesauce.

  • 11.
    Halvér marcipan-rørene og placer dem på tallerkenen sammen med vanilje flødeis.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16968 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1295 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 6 %4.6 g
Kulhydrat: 48.2 %36.7 g
Fedt: 45.8 %16.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;