Marabou chokoladecupcakes med marengsspøgelser

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Marabou chokoladecupcakes med marengsspøgelser
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Cupcakes:
120 g blødt smør
120 g sukker
2 æg
120 g hvedemel
3 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
½ dl mælk
50 g mørk chokolade 70%

Topping:
100 g mørk chokolade 70%
1 dl piskefløde
2 æggehvider
110 g sukker
4 spsk. vand
Sort dekorationsfarve eller 12 små stykker chokolade til øjne

Sådan gør du

Rør smør og sukker sammen, og tilsæt æg et ad gangen. Kom mel, kakao og bagepulver i, og bland mælken i. Rør dejen godt sammen og hak så chokoladen fint og kom i. Fordel dejen i 12 cupcakeforme og bag i 18-20 min. ved 180°C. Lad kagerne køle af på en rist, imens du gør toppings klar.

Hak 100 g chokolade groft og kom i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade. Rør det sammen til en tyk chokoladecreme og glasér kagerne med et lag af det.

Til marengs piskes æggehviderne til de er fluffy. Kom sukker og vand i en gryde og smelt det sammen. Når det koger, hældes sukkersiruppen i en tynd stråle i æggehviderne, mens der piskes kraftigt. Pisk videre i 5 min. til marengsen er helt stiv og blank. Kom den i en sprøjtepose med rund, stor tylle og sprøjt spøgelser ud på toppen af kagerne. Tegn øjne med sort farve eller sæt små stykker chokolade fast.

 

Energi pr. person: 1286KJ/307Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,9 g.
Kulhydrat: 38,6 g.
Fedt: 20,7 g.