HjemOpskrifterMarabou chokoladecupcakes med marengsspøgelser

Marabou chokoladecupcakes med marengsspøgelser

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
cupcakes:
  • 120 g blødt smør
  • 120 g sukker
  • 2 æg
  • 120 g hvedemel
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 0.5 dl mælk
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
topping:
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 æggehvider
  • 110 g sukker
  • 4 spsk vand
  • 12 små chokoladeknapper til øjne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør og sukker sammen, og tilsæt æg et ad gangen.

  • 2.
    Kom mel, kakao og bagepulver i, og bland mælken i.

  • 3.
    Rør dejen godt sammen og hak så chokoladen fint og kom i.

  • 4.
    Fordel dejen i 12 cupcakeforme og bag i 18-20 min. ved 180°C.

  • 5.
    Lad kagerne køle af på en rist, imens du gør toppings klar.

  • 6.
    Hak 100 g chokolade groft og kom i en skål.

  • 7.
    Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade.

  • 8.
    Rør det sammen til en tyk chokoladecreme og glasér kagerne med et lag af det.

  • 9.
    Til marengs piskes æggehviderne til de er fluffy.

  • 10.
    Kom sukker og vand i en gryde og smelt det sammen.

  • 11.
    Når det koger, hældes sukkersiruppen i en tynd stråle i æggehviderne, mens der piskes kraftigt.

  • 12.
    Pisk videre i 5 min. til marengsen er helt stiv og blank.

  • 13.
    Kom den i en sprøjtepose med rund, stor tylle og sprøjt spøgelser ud på toppen af kagerne.

  • 14.
    Tegn øjne med sort farve eller sæt små stykker chokolade fast.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15232 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1495 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 5.2 %4.6 g
Kulhydrat: 47.1 %41.4 g
Fedt: 47.7 %19.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;