Mango mousse med mandelcrunch

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
mangomousse
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g mango kød af modne mango ( 2 stk.)
1 spsk. limeskal
1-2 spsk. limesaft
3 spsk. sukker
vaniljekorn af 1 stang
5 blade husblas
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 dl fløde
150 g græsk yoghurt 10 %

Crunch:
50 g hakket mandler med skal
1 spsk. honning
1 spsk. kokosmel
¼ tsk. stødt kardemomme fra kardemommekapsler

Pynt: Hjemmelavet mandelcrunch og mynteblade

Sådan gør du

Opløs husblas i koldt vand efter forskriften. Fjern skal og sten fra mangokødet og blendes med stavblender med limeskal, limesaft, sukker og vaniljekorn til ensartet konsistens. Gem ¾ dl af mangopuré til pynt. Fløden piskes let.

Varm appelsinsaft op i en lille gryde, tryk husblas fri for vand og lad lidt vand hænge ved. Kom husblas i den lune appelsinsaft, tag gryden af varmen og rør lidt rundt så den opløses.

Kom appelsin/husblas blandingen i en skål med mangopuré og yoghurt og pisk det let sammen. Vend forsigtigt fløden i mangomoussen og fordel den i 4 små glas/forme.

Fordel resten af mangopuré på toppen af serveringsglassene. Skal gerne stå på køl i min. 2 timer. Kan med fordel laves dagen før.

Til Crunch: Varm en pande op og rist hele mandler til de er let gyldne sammen med kokosmel. Kom honning ved og lad det bruse op. Kom mandelblandingen på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Hakkes groft og serveres som topping på mango moussen.

 

Energi pr. person: 1541 kJ / 367 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 7,5 %
Fedt: 49 %
Kulhydrat: 43,5 %