HjemOpskrifterMango mousse med mandelcrunch

Mango mousse med mandelcrunch

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk limeskal (usprøjtet)
  • 400 g mangofrugter
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 blade husblas
  • 0.5 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl fløde
  • 150 g græsk yoghurt
crunch
  • 50 g hakket mandler
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk kokosmel
  • 0.25 tsk stødt kardemomme
  • pebermynteblad

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Opløs husblas i koldt vand efter forskriften.

  • 2.
    Fjern skal og sten fra mangokødet og blendes med stavblender med limeskal, limesaft, sukker og vaniljekorn til ensartet konsistens.

  • 3.
    Gem ¾ dl af mangopuré til pynt.

  • 4.
    Fløden piskes let.

  • 5.
    Varm appelsinsaft op i en lille gryde, tryk husblas fri for vand og lad lidt vand hænge ved.

  • 6.
    Kom husblas i den lune appelsinsaft, tag gryden af varmen og rør lidt rundt så den opløses.

  • 7.
    Kom appelsin/husblas blandingen i en skål med mangopuré og yoghurt og pisk det let sammen.

  • 8.
    Vend forsigtigt fløden i mangomoussen og fordel den i 4 små glas/forme.

  • 9.
    Fordel resten af mangopuré på toppen af serveringsglassene.

  • 10.
    Skal gerne stå på køl i min. 2 timer.

  • 11.
    Kan med fordel laves dagen før.

  • 12.
    Til Crunch: Varm en pande op og rist hele mandler til de er let gyldne sammen med kokosmel.

  • 13.
    Kom honning ved og lad det bruse op.

  • 14.
    Kom mandelblandingen på et stykke bagepapir og lad det afkøle.

  • 15.
    Hakkes groft og serveres som topping på mango moussen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4036 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
473 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 11.5 %3.2 g
Kulhydrat: 45 %12.5 g
Fedt: 43.5 %5.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;