HjemOpskrifterIs med mandler og chokolade

Is med mandler og chokolade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g ricotta
  • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g Galbani Ricotta te
  • 100 g sukker
  • 60 g mandler
  • 60 g mørk chokolade
  • 250 g jordbær til pynt
  • chokoladespåner til pynt
  • citronmelisse til pynt
  • evt 1 dl kirsebærsauce

Sådan gør du

  • 1.
    Tørrist mandlerne på en pande, og lad dem køle af.

  • 2.
    Imens gøres ismassen klar.

  • 3.
    Kom ricottaen i en skål, tilsæt sukker, og rør det godt sammen, til det får en cremet konsistens.

  • 4.
    Pisk fløden til blødt skum.

  • 5.
    Hak chokolade og de afkølede mandler groft, og rør dem i ricottacremen.

  • 6.
    Rør forsigtigt flødeskummet i cremen til en ensartet masse.

  • 7.
    Beklæd en skål med køkkenfilm, og hæld ismassen i.

  • 8.
    Stil skålen i fryseren i min. 4 timer.

  • 9.
    Ved servering skal isen tages ud af fryseren ca. 20 minutter før.

  • 10.
    Pynt med halve jordbær, citronmelisse samt chokoladespåner og servér eventuelt med en lun kirsebærsauce til.

Tip:
Prøv at variere indholdet ved at tilsætte andre typer ristede nødder, marcipan eller kandiseret frugt.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10688 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
816 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 8.2 %3.9 g
Kulhydrat: 33 %15.8 g
Fedt: 58.8 %13.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;