Is med mandler og chokolade

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


250 g Galbani Ricotta

2,5 dl piskefløde

100 g sukker

60 g mandler

60 g mørk chokolade

250 g jordbær til pynt

Chokoladespåner til pynt

Citronmelisse til pynt

Evt. 1 lille glas kirsebærsauce

Sådan gør du

Tørrist mandlerne på en pande, og lad dem køle af. Imens gøres ismassen klar.

Kom ricottaen i en skål, tilsæt sukker, og rør det godt sammen, til det får en cremet konsistens. Pisk fløden til blødt skum. Hak chokolade og de afkølede mandler groft, og rør dem i ricottacremen. Rør forsigtigt flødeskummet i cremen til en ensartet masse. Beklæd en skål med 
køkkenfilm, og hæld ismassen i. Stil skålen i fryseren i min. 4 timer. Ved servering skal isen tages ud af fryseren ca. 20 minutter før. Pynt med halve jordbær, citronmelisse samt chokoladespåner og servér eventuelt med en lun kirsebærsauce til.

Tip:
Prøv at variere indholdet ved at tilsætte andre typer ristede nødder, marcipan eller kandiseret frugt.