30-60 min
6 personer

Ingredienser

250 g marcipan
175 g flormelis
3 æg
1 økologisk appelsin
1 tsk smør
150 g mørk chokolade
1 bakke appelsinsorbet

Ælt marcipan sammen med flormelis. Del æggene i hvider og blommer. Rør én af hviderne i marcipanen sammen med tre blommer. Pisk de to andre hvider stive i en ren skål og vend forsigtigt sammen med marcipanmassen og revet skal af appelsinen. Smør en randform med smør og hæld dejen i. Bag kagen i 30 min. ved 185°C. Lad den køle af på en rist og vend kagen forsigtigt ud på et fad.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den afkølede mandelrand og server med appelsinsorbet.

Energi pr. person: 2298KJ/549Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,6 g.
Kulhydrat: 40,5 g.
Fedt: 10,8 g.

 

Mandelrand

Ælt marcipan sammen med flormelis. Del æggene i hvider og blommer. Rør én af hviderne i marcipanen sammen med tre blommer. Pisk de to andre hvider stive i en ren skål og vend forsigtigt sammen med marcipanmassen og revet skal af appelsinen. Smør en randform med smør og hæld dejen i. Bag kagen i 30 min. ved 185°C. Lad den køle af på en rist og vend kagen forsigtigt ud på et fad.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den afkølede mandelrand og server med appelsinsorbet.

Energi pr. person: 2298KJ/549Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,6 g.
Kulhydrat: 40,5 g.
Fedt: 10,8 g.