HjemOpskrifterMandelkager med hindbærfyld

Mandelkager med hindbærfyld

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Småkagedej
  • 50 g mandler
  • 375 g hvedemel
  • 175 g flormelis
  • 250 g koldt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
Hindbærfyld
  • 200 g hindbærmarmelade
Glasur
  • 150 g flormelis
  • 3 spsk koldt vand

Sådan gør du

  • 1.
    Smut mandler og hak dem fint.

  • 2.
    Kom dem i en skål sammen med hvedemel, flormelis, smør, vaniljepulver og æg.

  • 3.
    Ælt det hele godt sammen til en ensartet dej, og stil den på køl i 1 time.

  • 4.
    Del dejen i 3 lige store stykker.

  • 5.
    Rul hver del ud til en pølse på 35 cm.

  • 6.
    Skær 14 stykker af hver pølse og tril dem til små kugler.

  • 7.
    Kom de trillede kugler på en bageplade med bagepapir.

  • 8.
    Tryk en lille fordybning i hver kugle med enden af en teske, og kom 1 tsk. hindbærmarmelade i hver fordybning.

  • 9.
    Bag kagerne ved 200°C i ovnen i ca. 12-14 minutter.

  • 10.
    Afkøles på rist.

  • 11.
    Rør flormelis og vand sammen til glasur.

  • 12.
    Kom glasuren i et lille kræmmerhus lavet af bagepapir og lav et glasurnet over hver enkelt kage.

  • 13.
    Serveringstip: Rul dejen ud og udstik stjerner eller hjerter, pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Evt. drys med frysetørret hindbær efter bagning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21714 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1670 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 4 %3.9 g
Kulhydrat: 54.5 %53.6 g
Fedt: 41.5 %18.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;