HjemOpskrifterMajs-quinoasalat

Majs-quinoasalat

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2½ dl quinoa
  • ½ dl olie
  • salt & sort peber
  • 3 majskolber
  • 2 avocadoer
  • ½ agurk
  • 1 bundt forårsløg
  • 150 g cheddarost, 22%
  • spæde salat
  • frisk koriander
  • mynte

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl quinoagrynene grundigt i koldt vand, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min.

  • 2.
    Hæld vandet fra, skyl i koldt vand, og lad dem dryppe godt af.

  • 3.
    Vend grynene i en marinade af citronsaft, olie, salt og peber.

  • 4.
    Kog majskolberne i letsaltet vand 6-8 min.

  • 5.
    Halver avocadoerne, pil skallen af, og skær kødet i grove tern.

  • 6.
    Skær kernerne af kolben, og bland dem med quinoa og avocado.

  • 7.
    Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i skiver.

  • 8.
    Snit forårsløgene skråt.

  • 9.
    Skær osten i tern, og kom den i salaten sammen med agurk og forårsløg.

  • 10.
    Drys med spæde salatblade og krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11905 kj / 2845 kcal
Næringsindhold pr. 100g
705 kj / 169 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.1 g
Protein: 14.7 %6.1 g
Kulhydrat: 36.2 %15.0 g
Fedt: 49.1 %9.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;