4 personer
2½ dl quinoa
2 spsk. citronsaft
½ dl olie
Salt, peber
2-3 majskolber
2 avocado
½ agurk
1 lille bdt. forårsløg
150 g cheddar
Spæde salater, koriander og mynte
Skyl quinoagrynene grundigt i koldt vand, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min.
Hæld vandet fra, skyl i koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Vend grynene i en marinade af citronsaft, olie, salt og peber.
Kog majskolberne i letsaltet vand 6-8 min.
Halver avocadoerne, pil skallen af, og skær kødet i grove tern.
Skær kernerne af kolben, og bland dem med quinoa og avocado.
Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Snit forårsløgene skråt.
Skær osten i tern, og kom den i salaten sammen med agurk og forårsløg.
Drys med spæde salatblade og krydderurter.
Energi pr. person: 2387Kj/568 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7,5 g. Kulhydrat: 18,5 g. Fedt: 12,5 g.