HjemOpskriftermadtærte med cherrytomater ricotta og mozzarella

madtærte med cherrytomater ricotta og mozzarella

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 pakke tærtedej
  • 200 g cherrytomater (gem lidt til pynt)
  • 150 g sorte oliven uden sten
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 125 g friske mozzarella oste
  • 75 g soltørrede tomater
  • 2 æg
  • 150 g ricotta
  • 1 dl mælk
  • 50 g parmesanost
  • 30 g smør
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Opvarm ovnen som anvist på dejpakken.

  • 2.
    Læg din tærtedejsbund på en tærteform, prik små huller i det med en gaffel.

  • 3.
    Bland æg, ricotta og mælk godt sammen til en ensartede konsistens, smag til med salt og peber.

  • 4.
    Giv ½ af blandingen over tærtedejen, fordel cherrytomater, soltørrede tomater i strimler, mozzarella og oliven jævn samt med ½ basilikum bund i strimler, behold de smukke toppe til pynt.

  • 5.
    Fordel resten af æggeblanding.

  • 6.
    Afslut med revet parmesan, 6 cherrytomater halve og fordel små smørstykker.

  • 7.
    Sat i ovnen som anvist på dej pakken.

  • 8.
    Når tærten er færdig lad den køle lidt ned, pynt med frisk basilikumstoppe og server straks.

  • 9.
    Eventuelle tips: Put lidt chilli pulver i din æggeblanding hvis du kan lide lidt krydret! Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10637 kj / 2542 kcal
Næringsindhold pr. 100g
810 kj / 193 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 15.9 %7.6 g
Kulhydrat: 26.6 %12.7 g
Fedt: 57.5 %12.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;