madtærte med cherrytomater ricotta og mozzarella

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 tærtedej bund
200 gr cherrytomater halve eller kvarte afhængig af størrelsen, drænet (behold 6 halve til pynt på toppen)
150 gr sorte oliven uden sten
1 bund basilikum
125 gr mozzarella skøret i små stykker
75g soltørrede tomater, drænet af olien
2 æg
150g ricotta
1 dl mælk
50g parmesan
30 gr smør
Salt og peber

Sådan gør du

Opvarm ovnen som anvist på dejpakken.
Læg din tærtedejsbund på en tærteform, prik små huller i det med en gaffel.
Bland æg, ricotta og mælk godt sammen til en ensartede konsistens, smag til med salt og peber. Giv ½ af blandingen over tærtedejen, fordel cherrytomater, soltørrede tomater i strimler, mozzarella og oliven jævn samt med ½ basilikum bund i strimler, behold de smukke toppe til pynt. Fordel resten af æggeblanding. Afslut med revet parmesan, 6 cherrytomater halve og fordel små smørstykker.
Sat i ovnen som anvist på dej pakken.
Når tærten er færdig lad den køle lidt ned, pynt med frisk basilikumstoppe og server straks.
 
 
Eventuelle tips:
Put lidt chilli pulver i din æggeblanding hvis du kan lide lidt krydret!
PS t.sk = te ske, s.sk= spise ske!
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama