HjemOpskrifterLyssej med rødt spidskål og grønkålspesto

Lyssej med rødt spidskål og grønkålspesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 700 g lyssejfileter uden skind
  • 2 tsk havsalt
  • friskkværnet peber
Grønkålspesto
  • 75 g grønkål
  • 1 dl kruspersille
  • 40 g hasselnøddekerner
  • 50 g parmigiano reggiano
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1.5 dl olivenolie
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Tilbehør
  • 300 g søde kartofler
  • 300 g lilla spidskål
  • 2 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk æbleeddike
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Klargør lyssejen ved at skære den i 8 ens stykker. Drys med seasalt og lad fisken trække i 20 minutter.

  • 2.
    Skyl grønkålen og riv det i mindre stykker, nippet af stokken.

  • 3.
    Lav grønkålspestoen ved at komme de nippede blade i en foodprocessor og blend dem i et par sekunder.

  • 4.
    Tilsæt persille, hasselnødder, parmesanost og blend det igen i 20 sekunder.

  • 5.
    Kom citronsaft og olivenolie i lidt ad gangen og blend det til ensartet konsistens.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Skær de søde kartofler i tern på 2x2 cm med skræl.

  • 8.
    Skær spidskål i grove, rustikke stykker.

  • 9.
    Varm en pande op med olivenolie.

  • 10.
    Sauter kartoffeltern i 5 minutter og vend undervejs til de bliver lidt gyldne.

  • 11.
    Kom rød spidskål i og lad det stege i 5 minutter mere. Vend undervejs.

  • 12.
    Krydr med sukker, æbleeddike, salt og peber.

  • 13.
    Varm endnu en pande op med smør, gerne til det er gyldent og bruser. Kom de saltede stykker lyssej på og giv dem 3-4 minutter på hver side. Skal kun vendes 1 gang, da fisken er meget porøs.

  • 14.
    Anret søde kartofler blandet med spidskål, smørstegte stykker af lyssej og grønkålspesto på 4 tallerkener.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12556 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
727 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 23.4 %10.0 g
Kulhydrat: 11.6 %5.0 g
Fedt: 65 %12.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;