Klargør lyssejen ved at skære den i 8 ens stykker. Drys med seasalt og lad fisken trække i 20 minutter.
2.
Skyl grønkålen og riv det i mindre stykker, nippet af stokken.
3.
Lav grønkålspestoen ved at komme de nippede blade i en foodprocessor og blend dem i et par sekunder.
4.
Tilsæt persille, hasselnødder, parmesanost og blend det igen i 20 sekunder.
5.
Kom citronsaft og olivenolie i lidt ad gangen og blend det til ensartet konsistens.
6.
Smag til med salt og peber.
7.
Skær de søde kartofler i tern på 2x2 cm med skræl.
8.
Skær spidskål i grove, rustikke stykker.
9.
Varm en pande op med olivenolie.
10.
Sauter kartoffeltern i 5 minutter og vend undervejs til de bliver lidt gyldne.
11.
Kom rød spidskål i og lad det stege i 5 minutter mere. Vend undervejs.
12.
Krydr med sukker, æbleeddike, salt og peber.
13.
Varm endnu en pande op med smør, gerne til det er gyldent og bruser. Kom de saltede stykker lyssej på og giv dem 3-4 minutter på hver side. Skal kun vendes 1 gang, da fisken er meget porøs.
14.
Anret søde kartofler blandet med spidskål, smørstegte stykker af lyssej og grønkålspesto på 4 tallerkener.