Lyssej med persilleolie, sennep og vinterkartoffelsalat med kål

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lyssej med persilleolie, sennep og vinterkartoffelsalat med kål
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

750 g små kartofler

1 + 2 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

 ½ spidskål

150 g grønkål

50 g græskarkerner

1 bundt dild

3 spsk. koldpresset rapsolie

2 spsk. hvidvins- eller æblecidereddike

1 lyssejfilet

1 spsk. dijonsennep

1 dl kruspersille

½ usprøjtet citron i tynde skiver

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og skær dem i halve. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber, og kom dem i en bradepande med bagepapir. Steg dem i ovnen ved 200°C i 30 min. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af. Snit kålen fint og kom i en stor salatskål sammen med de stegte kartofler, græskarkerner og grofthakket dild. Vend salaten med rapsolie og eddike og smag til med salt og peber.

Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir. Bland 2 spsk. olivenolie med sennep og finthakket persille. Krydr med salt og peber og smør olien på toppen af fisken og læg citronskiver over. Bages i 10-15 min. ved 200°C

 

Energi pr. person: 1975KJ/472Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,3 g.
Kulhydrat: 7,6 g.
Fedt: 4,7 g.