HjemOpskrifterLyssej med persilleolie, sennep og vinterkartoffelsalat med kål

Lyssej med persilleolie, sennep og vinterkartoffelsalat med kål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 750 g små kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 0.5 spidskål
  • 150 g grønkål
  • 50 g græskarkerner
  • 1 bundt frisk dild
  • 3 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 kg lyssejfilet
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 dl kruspersille
  • 0.5 citron (usprøjtet) i tynde skiver

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne og skær dem i halve.

  • 2.
    Vend dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber, og kom dem i en bradepande med bagepapir.

  • 3.
    Steg dem i ovnen ved 200°C i 30 min.

  • 4.
    Tag dem ud, og lad dem køle lidt af.

  • 5.
    Snit kålen fint og kom i en stor salatskål sammen med de stegte kartofler, græskarkerner og grofthakket dild.

  • 6.
    Vend salaten med rapsolie og eddike og smag til med salt og peber.

  • 7.
    Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir.

  • 8.
    Bland 2 spsk. olivenolie med sennep og finthakket persille.

  • 9.
    Krydr med salt og peber og smør olien på toppen af fisken og læg citronskiver over.

  • 10.
    Bages i 10-15 min. ved 200°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10848 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
428 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 36.7 %9.2 g
Kulhydrat: 24.6 %6.2 g
Fedt: 38.7 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;