HjemOpskrifterLav dine egne chips til fredagshyggen

Lav dine egne chips til fredagshyggen

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 stor rødbede
  • 1 stor sød kartoffel
  • 1 stor persillerod
  • 2 spsk olivenolie
  • groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl rodfrugterne og skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern eller i en foodprocessor.

  • 2.
    Sørg for at holde rødbederne adskilt fra resten, så de ikke farver.

  • 3.
    Dup rodfrugtskiverne tørre med køkkenrulle og vend dem med olie.

  • 4.
    Læg skiverne i ét lag på bageplader med bagepapir, drys med lidt salt, og steg dem sprøde i ovnen ved 170°c i 15-20 minutter.

  • 5.
    Lad chipsene køle af, før de kommes i en skål.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2480 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
431 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 5.1 %1.3 g
Kulhydrat: 53.6 %13.6 g
Fedt: 41.3 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;