Lav dine egne chips til fredagshyggen

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 stor rødbede
1 stor sød kartoffel
1 stor persillerod
2 spsk. olivenolie
Salt

Sådan gør du

Skræl rodfrugterne og skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern eller i en foodprocessor. Sørg for at holde rødbederne adskilt fra resten, så de ikke farver. Dup rodfrugtskiverne tørre med køkkenrulle og vend dem med olie. Læg skiverne i ét lag på bageplader med bagepapir, drys med lidt salt, og steg dem sprøde i ovnen ved 170°c i 15-20 minutter. Lad chipsene køle af, før de kommes i en skål.

Energi pr. person:
500 kJ (119 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,6 g
Kulhydrat: 13,3 g
Fedt: 4,2 g