Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Lasagne med selleri og gulerødder

Bedømmelse (7)
60-90 min
6 personer

Ingredienser

50 g smør
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust
400 g hakket oksekød
150 g selleri, groft revet
150 g gulerødder, groft revet
1 ds. tomatkoncentrat
240 g hakkede tomater
2 dl vand
1 tsk. sukker
1 lille finthakket rød chili
1 spsk. mørk balsamico
1 tsk. salt

 

Bechamelsauce

40 g smør
3 spsk. hvedemel
4 dl mælk
½ tsk. salt
½ tsk. revet muskatnød
friskkværnet peber
100 g revet ost

400 g Lasagneplader
150 revet cheddar

Tilbehør: sprød grøn salat

Pynt: basilikumblade

Om råvarerne

Varm en gryde op med smør og sauter løg og hvidløg uden det bruner. Kom kødet i og lad det blive brunt. Kom grøntsager i samt tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, sukker, chili og mørk balsamico. Lad det simre under låg i 15 minutter.

Lav imens bechamelsaucen. Kom smør i en gryde og varm det op til det bruser. Kom mel ved og lad det bage af. Kom mælk ved og rør så det ikke sætter sig i bunden. Lad det småsimre under omrøring i 10 minutter. Smages til med salt, frisk revet muskatnød og friskkværnet peber.

Find en bradepande 25 x 30 cm. Kom lidt kødsauce i bunden. Dæk med et lag lasagneplader. Kom kødsauce på, fordel bechamelsauce på og dernæst lasagneplader. Fortsæt indtil sidste lag er bechamelsauce. Giv lasagnen 30 minutter ved 200 grader, kom revet ost på og giv den yderligere 15 minutter ved 200 grader til osten er gylden. Lad lasagnen stå og hvile 10 minutter inden servering med grøn salat.

 

Energi pr. person: 2998 Kj/ 714 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,7 g.
Kulhydrat: 12,8 g.
Fedt: 5,5 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Lasagne med selleri og gulerødder

Varm en gryde op med smør og sauter løg og hvidløg uden det bruner. Kom kødet i og lad det blive brunt. Kom grøntsager i samt tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, sukker, chili og mørk balsamico. Lad det simre under låg i 15 minutter.

Lav imens bechamelsaucen. Kom smør i en gryde og varm det op til det bruser. Kom mel ved og lad det bage af. Kom mælk ved og rør så det ikke sætter sig i bunden. Lad det småsimre under omrøring i 10 minutter. Smages til med salt, frisk revet muskatnød og friskkværnet peber.

Find en bradepande 25 x 30 cm. Kom lidt kødsauce i bunden. Dæk med et lag lasagneplader. Kom kødsauce på, fordel bechamelsauce på og dernæst lasagneplader. Fortsæt indtil sidste lag er bechamelsauce. Giv lasagnen 30 minutter ved 200 grader, kom revet ost på og giv den yderligere 15 minutter ved 200 grader til osten er gylden. Lad lasagnen stå og hvile 10 minutter inden servering med grøn salat.

 

Energi pr. person: 2998 Kj/ 714 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,7 g.
Kulhydrat: 12,8 g.
Fedt: 5,5 g.