HjemOpskrifterLasagne med selleri og gulerødder

Lasagne med selleri og gulerødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 50 g smør
  • 1 hakket løg
  • 2 knust fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 150 g groft revet bladselleri
  • 150 g groft revet gulerødder
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 240 g hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk salt
bechamelsauce:
  • 40 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 400 g lasagneplader
  • 150 g revet cheddarost, 22%
tilbehør:
  • sprød grøn salat
pynt:
  • frisk basilikum

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm en gryde op med smør og sauter løg og hvidløg uden det bruner.

  • 2.
    Kom kødet i og lad det blive brunt.

  • 3.
    Kom grøntsager i samt tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, sukker, chili og mørk balsamico.

  • 4.
    Lad det simre under låg i 15 minutter.

  • 5.
    Lav imens bechamelsaucen.

  • 6.
    Kom smør i en gryde og varm det op til det bruser.

  • 7.
    Kom mel ved og lad det bage af.

  • 8.
    Kom mælk ved og rør så det ikke sætter sig i bunden.

  • 9.
    Lad det småsimre under omrøring i 10 minutter.

  • 10.
    Smages til med salt, frisk revet muskatnød og friskkværnet peber.

  • 11.
    Find en bradepande 25 x 30 cm.

  • 12.
    Kom lidt kødsauce i bunden.

  • 13.
    Dæk med et lag lasagneplader.

  • 14.
    Kom kødsauce på, fordel bechamelsauce på og dernæst lasagneplader.

  • 15.
    Fortsæt indtil sidste lag er bechamelsauce.

  • 16.
    Giv lasagnen 30 minutter ved 200 grader, kom revet ost på og giv den yderligere 15 minutter ved 200 grader til osten er gylden.

  • 17.
    Lad lasagnen stå og hvile 10 minutter inden servering med grøn salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17283 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
683 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 21.9 %8.8 g
Kulhydrat: 37.6 %15.1 g
Fedt: 40.5 %7.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;