HjemOpskrifterLangtidsstegte lammeskanke med braiseret fennikel

Langtidsstegte lammeskanke med braiseret fennikel

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 lammeskanke
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 rosmarinkviste
  • 8 blade frisk salvie
  • 3 fed hvidløg
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Fennikel
  • 2 fennikler
  • groft salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 friskpresset citronsaft
  • 1 rosmarinkvist
  • groft salt
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Brun lammeskankene i 2 spsk olie i en pande.

  • 2.
    Tag dem af varmen og læg dem i et ovnfast fad.

  • 3.
    Hak rosmarin, salvie og hvidløg og vend lammet i det sammen med det sidste olie.

  • 4.
    Dæk fadet med alufolie og luk tæt i siderne.

  • 5.
    Steg lammet ved 160°C i 4 timer.

  • 6.
    Skær hver fennikel i 6-8 både.

  • 7.
    Kog dem 5-6 min. i saltet vand.

  • 8.
    Sigt vandet fra og lad fenniklen dryppe af i en sigte.

  • 9.
    Hak hvidløget fint.

  • 10.
    Varm olien i en pande og steg fenniklen ved middel varme i 6-7 min. til den begynder at tage farve.

  • 11.
    Tilsæt hvidløg, rosmarin og citronsaft og vend det sammen med sort peber og lidt ekstra salt.

  • 12.
    Lad det stå og simre i 10 min. mens du vender i det af og til.

  • 13.
    Server som tilbehør til lammet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12433 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
503 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 52.2 %15.4 g
Kulhydrat: 2.1 %0.6 g
Fedt: 45.7 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;