Langtidsstegte lammeskanke med braiseret fennikel

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Langtidsstegte lammeskanke med braiseret fennikel
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 lammeskanke

3 spsk olivenolie

 2 kviste rosmarin

8 store salvieblade

3 fed hvidløg

Salt og sort peber

 
Fennikel:

2 store fennikel

Salt

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

Saft fra ½ citron

1 kvist rosmarin

Sort peber 

Sådan gør du

Brun lammeskankene i 2 spsk olie i en pande. Tag dem af varmen og læg dem i et ovnfast fad. Hak rosmarin, salvie og hvidløg og vend lammet i det sammen med det sidste olie. Dæk fadet med alufolie og luk tæt i siderne. Steg lammet ved 160°C i 4 timer.

Skær hver fennikel i 6-8 både. Kog dem 5-6 min. i saltet vand. Sigt vandet fra og lad fenniklen dryppe af i en sigte. Hak hvidløget fint. Varm olien i en pande og steg fenniklen ved middel varme i 6-7 min. til den begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg, rosmarin og citronsaft og vend det sammen med sort peber og lidt ekstra salt. Lad det stå og simre i 10 min. mens du vender i det af og til. Server som tilbehør til lammet. 

 

Energi pr. person: 1510KJ/361Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 11,4 g.

Kulhydrat: 2,3 g.

Fedt: 9,8 g