4 personer
4 lammeskanke
3 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin
8 store salvieblade
3 fed hvidløg
Salt og sort peber
Fennikel:
2 store fennikel
Salt
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Saft fra ½ citron
1 kvist rosmarin
Sort peber
Brun lammeskankene i 2 spsk olie i en pande. Tag dem af varmen og læg dem i et ovnfast fad. Hak rosmarin, salvie og hvidløg og vend lammet i det sammen med det sidste olie. Dæk fadet med alufolie og luk tæt i siderne. Steg lammet ved 160°C i 4 timer.
Skær hver fennikel i 6-8 både. Kog dem 5-6 min. i saltet vand. Sigt vandet fra og lad fenniklen dryppe af i en sigte. Hak hvidløget fint. Varm olien i en pande og steg fenniklen ved middel varme i 6-7 min. til den begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg, rosmarin og citronsaft og vend det sammen med sort peber og lidt ekstra salt. Lad det stå og simre i 10 min. mens du vender i det af og til. Server som tilbehør til lammet.
Energi pr. person: 1510KJ/361Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 11,4 g.
Kulhydrat: 2,3 g.
Fedt: 9,8 g