6 personer
1 stk optøet vildtkølle (ca. 1600 g)
50 g smør
1 spsk knuste enebær
3 stk rosmarinkviste
3 stk timiankviste
1 tsk salt
1 tsk kværnet peber
2 dl vand
Bagte hvidløg:
4 hele hvidløg
25 g smør
Salt
Pynt:
Skovsyre, rosmarin, timian, granatæblekerner
Fordel smørret på vildtkøllen og krydr med enebær, rosmarin, timian, salt og peber. Kom vildtkøllen i en bradepande med plads til halve hvidløg, som skal i senere. Brun vildtkøllen i ovnen i 20 minutter ved 225°C. Sænk herefter temperaturen til 120°C, og lad vildtkøllen stege videre i 2-2,5 time. Dryp stegesky over vildtkøllen undervejs.
Skær hele hvidløg i halve, og top dem med smør og salt. Når der er 60 minutter af langtidsstegningen tilbage, placeres de halve hvidløg i bunden af bradepanden. Når kernetemperaturen er 56-58°C, skal stegen ud. Lad den hvile i 15 minutter inden udskæring. Anret vildtkølle i skiver med halve bagte hvidløg og pynt med skovsyre, frisk rosmarin, timian og granatæblekerner.
Energi pr. person: 1752 kJ / 417 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 22,5 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 22,5 g