HjemOpskrifterLangtidsstegt vildtkølle med enebær, rosmarin og bagte hvidløg

Langtidsstegt vildtkølle med enebær, rosmarin og bagte hvidløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 optøet dyrekølle
  • 50 g smør
  • 1 spsk knuste enebær
  • 3 rosmarinkviste
  • 3 timianblade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 dl vand
    bagte hvidløg:
    • 3 hele hvidløg
    • 25 g smør
    • groft salt
      pynt:
      • rosmarin, timian og skovsyre
      • granatæblekerne

      Sådan gør du

      • 1.
        Fordel smørret på vildtkøllen og krydr med enebær, rosmarin, timian, salt og peber.

      • 2.
        Kom vildtkøllen i en bradepande med plads til halve hvidløg, som skal i senere.

      • 3.
        Brun vildtkøllen i ovnen i 20 minutter ved 225°C.

      • 4.
        Sænk herefter temperaturen til 120°C, og lad vildtkøllen stege videre i 2-2,5 time.

      • 5.
        Dryp stegesky over vildtkøllen undervejs.

      • 6.
        Skær hele hvidløg i halve, og top dem med smør og salt.

      • 7.
        Når der er 60 minutter af langtidsstegningen tilbage, placeres de halve hvidløg i bunden af bradepanden.

      • 8.
        Når kernetemperaturen er 56-58°C, skal stegen ud.

      • 9.
        Lad den hvile i 15 minutter inden udskæring.

      • 10.
        Anret vildtkølle i skiver med halve bagte hvidløg og pynt med skovsyre, frisk rosmarin, timian og granatæblekerner.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      11013 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      538 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.3 g
      Protein: 58.6 %18.5 g
      Kulhydrat: 7.3 %2.3 g
      Fedt: 34.1 %5.0 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;