Langtidsstegt vildtkølle med enebær, rosmarin og bagte hvidløg

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 stk optøet vildtkølle (ca. 1600 g)

50 g smør

1 spsk knuste enebær

3 stk rosmarinkviste

3 stk timiankviste

1 tsk salt

1 tsk kværnet peber

2 dl vand

 

Bagte hvidløg:

4 hele hvidløg

25 g smør

Salt

 

Pynt:

Skovsyre, rosmarin, timian, granatæblekerner

Sådan gør du

Fordel smørret på vildtkøllen og krydr med enebær, rosmarin, timian, salt og peber. Kom vildtkøllen i en bradepande med plads til halve hvidløg, som skal i senere. Brun vildtkøllen i ovnen i 20 minutter ved 225°C. Sænk herefter temperaturen til 120°C, og lad vildtkøllen stege videre i 2-2,5 time. Dryp stegesky over vildtkøllen undervejs.

Skær hele hvidløg i halve, og top dem med smør og salt. Når der er 60 minutter af langtidsstegningen tilbage, placeres de halve hvidløg i bunden af bradepanden. Når kernetemperaturen er 56-58°C, skal stegen ud. Lad den hvile i 15 minutter inden udskæring. Anret vildtkølle i skiver med halve bagte hvidløg og pynt med skovsyre, frisk rosmarin, timian og granatæblekerner.

 

Energi pr. person: 1752 kJ / 417 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 22,5 g
Fedt: 5,5 g

Kulhydrat: 22,5 g