Langtidsstegt oksemørbrad med grønne asparges

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Ca. 1,8 kg oksemørbrad

25 g smør                

Seasalt

Friskkværnet peber

400 g grønne asparges

 

Pynt: Seasalt og kværnet peber

 

Sådan gør du

Tag oksemørbraden ud af kølskabet 1 time før brug. Afpuds oksemørbraden ved at fjerne hinder og sener. Varm en stor pande op med smør til det bruser. Brun oksemørbraden godt på alle sider, og kom den herefter i et ovnfast fad. Krydr med seasalt og friskkværnet peber. Stik et stegetermometer i midten af oksemørbraden, og stil den i ovnen ved 80°C i ca. 1 time og 45 minutter. Temperaturen skal nå op på 58°C. Lad kødet hvile i 10 minutter inden udskæring.

 

Knæk bunden af de grønne asparges. Varm en gryde op med vand og salt. Giv dem 1-3 minutter. Hæld vandet fra og krydr med salt og kværnet peber. Anret skiver af oksemørbrad på et fad og server med de dampede asparges.

 

Serveringstip: Server med bagte, halve søde kartofler og krydderurtesmør.

 

Energi pr. person:  1416 kJ / 337 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16,5 g
Fedt: 6,0 g

Kulhydrat: 1,5 g