HjemOpskrifterLangtidsstegt oksemørbrad med grønne asparges

Langtidsstegt oksemørbrad med grønne asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1⅘ kg oksemørbrad
  • 25 g smør
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g grønne asparges
  • Pynt: havsalt og kværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tag oksemørbraden ud af kølskabet 1 time før brug.

  • 2.
    Afpuds oksemørbraden ved at fjerne hinder og sener.

  • 3.
    Varm en stor pande op med smør til det bruser. Brun oksemørbraden godt på alle sider, og kom den herefter i et ovnfast fad. Krydr med seasalt og friskkværnet peber.

  • 4.
    Stik et stegetermometer i midten af oksemørbraden, og stil den i ovnen ved 80°C i ca. 1 time og 45 minutter. Temperaturen skal nå op på 58°C. Lad kødet hvile i 10 minutter inden udskæring.

  • 5.
    Knæk bunden af de grønne asparges.

  • 6.
    Varm en gryde op med vand og salt. Giv dem 1-3 minutter. Hæld vandet fra og krydr med salt og kværnet peber.

  • 7.
    Anret skiver af oksemørbrad på et fad og server med de dampede asparges.

  • 8.
    Serveringstip: Server med bagte, halve søde kartofler og krydderurtesmør.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11824 kj / 2826 kcal
Næringsindhold pr. 100g
531 kj / 127 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 52.8 %16.5 g
Kulhydrat: 4.4 %1.4 g
Fedt: 42.8 %6.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;